Tett innspurt i engelsk fotball

Det blir en spennende innspurt i både Premier League og Engelsk Championship. I mai skal titler og Champions League-plasser deles ut, og noen rykker ned.
Mandag, 25 april, 2016 - 13:57


Premier League-tittelen står fortsatt mellom to lag, og Leicester ledet over Tottenham med fem poeng før de skulle møte Swansea søndag. Jamie Vardy fikk tre kampers suspensjon etter at han fikk to gule i kampen mot West Ham, og kjeftet på dommeren i etterkant. Som toppscorer for klubben, var det stor spenning til hvem som skulle score målene.

Leicesters andre spillere lot seg ikke be to ganger, og Leonardo Ulloa scoret to mål, og Riyad Mahrez og Marc Albrighton scoret hvert sitt. Swansea slet med å skape de store sjansene, og det endte dermed 4-0 til Leicester, som fortsetter mot et historisk ligagull.

Tottenham møter West Bromwich Albion mandag kveld, og må svare med seier for å være med i tittelløpet.

Kampen om fjerdeplassen

Manchester City møtte Stoke på Etihad lørdag. City lå på en fjerdeplass før kampen, to poeng bak Arsenal, mens Stoke ligger plassert midt på tabellen. To poeng bak City ligger byrival Manchester United, og for å holde på fjerdeplassen måtte de ta poeng mot Stoke. Fernando scoret kampens første mål for Manchester City, som ble fulgt opp av straffemål av Sergio Agüero for City. I andre omgang scoret unggutten Kelechi Iheanacho to mål, som gjorde at City vant 4-0 og fortsatt holder seg blant topp fire.

Arsenal spilte borte mot nedrykkstruede Sunderland, som er desperate etter poeng for å ikke måtte spille Championship-kamper til høsten. Det var flere store sjanser til begge lag, men kampen endte 0-0. Arsenal tok bare ett poeng og ligger nå likt på tabellen med Manchester City, men bak på målforskjell. Mer gledelig for Arsenal var at Jack Wilshere kom innpå igjen for Arsenal etter å ha vært satt ut med skade i 330 dager.

Manchester United var opptatt med semifinale i FA-cupen i helgen, og ligger nå fem poeng bak begge klubbene med en kamp mindre spilt.

Kampen om tilværelsen

Aston Villa har allerede rykket ned til Championship, men hvilke to lag som skal slå følge er enda ikke klart. Det står mellom tre lag, Newcastle, Norwich og Sunderland. Sunderland tok poeng mot Arsenal, som gjør at de leder over Norwich på målforskjell. Begge klubbene har en kamp mindre spilt enn Newcastle, og det skiller ett poeng mellom alle tre klubbene.

Newcastle dro til Anfield for å møte Liverpool. Liverpool kom best i gang, og Daniel Sturridge scoret 1-0 allerede etter to minutter. De var klart best hele første omgang, og Adam Lallana la på til 2-0 etter halvimen spilt.

Til pause gjorde Newcastle-manager Benitez et bytte, og etter tre minutter fikk de en redusering. Liverpool-keeper Simon Mignolet var ikke helt heldig med en inngripen på et innlegg, og Papiss Cisse headet inn 2-1. 20 minutter senere utlignet Jack Colback, og kampen endte 2-2. Newcastle fikk med seg et viktig poeng hjem, og har fortsatt mulighet til å beholde plassen i Premier League.

Kampen om opprykk

De to øverste plassene i Championship gir direkte opprykk til Premier League, og de tre øverste klubbene Burnley, Middlesbrough og Brighton har nå alle 87 poeng. Burnley og Middlesbrough rykker direkte opp på målforskjell, og med to kamper igjen av sesongen blir sesonginnspurten veldig spennende. Laget som ender på tredjeplass må ut i kvalikk med de tre neste plassene om hvem som får den siste plassen i Premier League.

Før runden ledet Middlesbrough tabellen, men etter uavgjort mot Ipswich kom de to andre klubbene opp på samme poeng. Brighton vant 3-1 over Charlton og Burnley slo Preston 1-0.

Tags: