Fresh Fitness stenger nok en gang treningstilbudet i Oslo. Foto: Vilde Sofie Einan

Stenger etter to uker: - For jævlig

Fresh Fitness har i halvannen uke latt medlemmer få trene på medisinsk grunnlag. I dag stoppet de tilbudet.
Tirsdag, 23 mars, 2021 - 11:54

Mandag ettermiddag plinget det inn en melding hos medlemmene av treningssenteret Fresh Fitness, der det kom frem at treningsgiganten stenger dørene i Oslo - en og en halv uke etter at de åpnet dørene for folk med spesielle behov.


Denne meldingen dukket opp på Fresh Fitness’ medlemmers telefon mandag ettermiddag. Foto: Skjermbilde / Ørjan Nilsen

I en e-post som ble sendt ut til treningssenterets medlemmer mandag ettermiddag, forklares stengingen med at treningssenteret følger Oslo kommunes retningslinjer om å begrense mobilitet og aktiviteter som samler mennesker. Treningsseneret vil derimot fortsette å tilby én-til-én-trening med persolig trener. 

Ikke enig i avgjørelsen

Student Ørjan Nilsen trenger regelmessig fysisk aktivitet av medisinske årsaker, deriblant en skade i korsryggen. Forrige uke var han endelig tilbake på treningssenteret i Oslo, men allerede denne uka må han igjen ty til alternative løsninger. Nilsen undrer seg nå over hvorfor Fresh Fitness anser dagens smittesituasjon som verre enn for to uker tilbake. 

Statistikken over smitte i Oslo viser heller ingen stor endring på daglig antall smittede, hvis man sammenligner 12. mars - da Fresh Fitness sendte ut mail om tilbud om trening - og mandag 22. mars, da de valgte å stenge tilbudet. 


Ørjan Nilsen fikk kun trent tre ganger før Fresh Fitness igjen stengte dørene. Foto: Kristin Nyvoll 

– Jeg synes det er helt for jævlig, for å være helt ærlig. Jeg er veldig avhengig av trening, både psykisk og fysisk. Jeg er vant med å trene på senter med vekter, utstyr og marskiner, så det blir ikke det samme hjemme, hvor jeg ikke har andre ting enn egen kroppsvekt, sier Nilsen. 

Ikke på grunn av smitte

Anne Flæte, pressekontakt i Fresh Fitness, er gjort kjent med Nilsens kritikk. Hun understreker at hovedgrunnen til at Fresh Fitness velger å stenge senteret helt, også for folk med dokumentert behov fra helsepersonell, er fordi de ønsker å bidra til Oslo kommunes smittevernbestemmelser. 

Flæte avkrefter likevel at det har vært koronasmitte å spore tilbake til deres treningssentre. 

– Det har ikke vært smitte med sporing tilbake til Fresh Fitness’ sentre i denne perioden. Vi har svært omfattende smittevernstiltak ved våre treningssentre, og vi sørger for at det er trygt å trene hos oss.  

Til tross for at de nå velger å stenge, i første omgang frem til 9. april, uttrykker Flæte en bekymring for folkehelsen. 

– Treningssentrene i Oslo har vært stengt siden november, og flere undersøkelser viser at folk er mindre fysisk aktive og sitter mer stille. Vi er alvorlig bekymret for at stengte treningssentre og en befolkning som er mindre fysisk aktiv, vil føre til dårligere folkehelse, sier hun. 

Emneord: 
Tags: