Kursdeltakerne skulle lage pannebånd, og alle fikk garn og strikkepinner de får beholde. Foto: Jenny Stav

Strikkekurs for internasjonalt samhold

OsloMet arrangerer strikke-workshop for å skape samhold mellom norske studenter og internasjonale studenter.
Torsdag, 22 november, 2018 - 14:04

Hvert semester holder Oslomet strikkekurs hvor studenter kan lære seg å strikke og bli kjent med andre fra skolen. Arrangementet er gratis og alle får strikketøy de kan ta med hjem. Workshopen blir holdt på engelsk av Eva Kittelsen, finalist i Symesterskapet 2015 på NRK.

Heidi Kristiansen Bekjorden, som jobber i seksjon for karriere og studentliv ved OsloMet, forteller at de vil arrangere aktiviteter for at studenter skal møtes.

- Jeg tror en av grunnene til at mange kommer til OsloMet på utveksling er fordi vi har et godt sosialt tilbud og organiserer mange aktiviteter som er kule for studentene. Det er en veldig fin måte å få norske og internasjonale studenter å møtes på, siden de ikke møtes så ofte ellers.


Strikkekursene har blitt veldig populære, kurset var helt fullt og mange på venteliste. Foto: Jenny Stav

- Det er fint å lære seg noe nytt, og det er gratis, som er veldig bra. På mitt universitet i Tyskland har vi ikke slike arrangementer og kurs, og jeg synes det var en fin ting å være med på. Og det er hyggelig å få hjelp og lære av andre studenter som kan strikke litt bedre enn meg, sier utvekslingsstudent Helena Rehm.

- Jeg har lyst til å lære meg å strikke, og synes det er bra at det er gratis. Fint at utvekslingsstudenter kan lære seg å strikke, noe som er veldig norsk, forteller paramedic-student, Karoline Robertsen.