Beboere på Grünerløkka skremmer bort narkolangere

Patruljerer gatene for å hindre åpent dopsalg
Onsdag, 7 mars, 2012 - 15:10


Hverdagen for beboere på Grünerløkka er preget av hasj- og marihuanaselgere. For å ødelegge salgsituasjonene velger beboerne selv å patruljere gatene med gule vester. Deres synlighet skremmer bort kjøpere, og selgerne varsler hverandre for å trekke unna.

Bli med på skremselsturen her.

Får ikke bukt på synlig salg

Oslo kommune bruker 40 millioner på vektere rundt i hele byen. Nylig vant vekterselskapet G4S anbudsrunden. Likevel vedvarer problemet på Grünerløkka. Ressursene til Oslo-politiet strekker heller ikke til. Dette bekrefter ordenssjef Karsten Fossum ved Grønland politidistrikt:

— Jeg har forståelse for beboernes frustrasjon, og ville heller ikke likt det så særlig. Det er jo skoler i nærheten. Vi prøver å gjøre det vi kan. Både å være tilstede for å skape trygghet, og for å slå ned på de som står for omsettningen der borte. Men vi har ikke ressurser nok til å dekke over alle de ulike stedene i vår krets som sliter med mye av det samme.

Falitterklæring

Anne Mikkelsen i beboeraksjonen mener at beboere har et ansvar for sitt eget nærmiljø, men at politiet burdet gjort den jobben som beboerne gjør i dag.

— Jeg synes jo det er en falitterklæring av ordensmakta og myndighetene.

Mange tilbud på kort tid

Omfanget av problemet synliggjøres når Journalens reporter blir tilbudt både hasj og marihuana etter kun to min langs Akerselva. Hendelsen ble dokumentert med skjult kamera.

 

Se den spektakulære videoen her.

 

Emneord: