Norges første halal-barnemat

Barnemat med halal-kjøtt har ikke vært å se i norske butikker før nå. Dette har norsk-pakistanske Nasim Rizvi gjort noe med.
Torsdag, 7 november, 2013 - 17:10


Fembarnsmoren Nasim Rizvi lanserte 1. november en serie barnematprodukter hun selv har savnet siden hun fikk sitt første barn for 15 år siden. Hun håper at produktene kan være med på å gi muslimske barn essensielle næringsstoffer. Hun forteller at ferdig halal-barnemat er noe som har vært savnet blant muslimske foreldre i Norge, men forventer ikke at andre tilrettelegger for deres behov.
– Det er viktig at den som har et behov, tar et ekstra tak. Det er noe man må gjøre selv, sier Rizvi.

 

Nasim Rizvi forteller også at det har vært viktig for henne å bevise at hun, som innvandrerkvinne med fem barn, kan utrette noe som er viktig for samfunnet. Hun mener at disse egenskapene i noen tilfeller kan bli sett på som handicap, men ønsker å vise andre at det ikke trenger å være noen hindring. Minoitetsforsker Elisabeth Eide understreker kompleksiteten i ordet handicap:

– Positive eksempler er viktig, og Nasim Rizvi har klart å vende disse egenskapene om til ressurser.

 

Emneord: