Ønsker seg endret opptaksordning

Journalistutdanning har høye karakterkrav, men også et stort frafall. Søkere som ikke kommer inn bruker tid og penger forbedre karakterene. En av disse er Henriette. Hun ønsker seg en annen opptaksprosess.
Torsdag, 7 november, 2013 - 17:16


Etter tre måneder har 1 av 7 førsteårsstudenter ved journalistikk på Høgskolen i Oslo og Akershus hoppet av studiet. Karakterkravene er skyhøye, og mange med praktisk erfaring skulle ønske en opptaksordning med arbeidsprøve.

- Opptaksprøver blir for ressurskrevende, sier professor Thore Roksvold.

Journalen har møtt Henriette-Simone Arheim, som forbedrer karakterer på priivatskole for å komme inn på journalistikk. Hun mener det er urettferdig at skoleflinke søkere uten skikkelig motivasjon kommer før henne i køen.

 

 

 

Emneord: