Grethe i Eventyrland

Journalen var med da Grethe Bentsen og Martine Tufte forvandlet seg fra helt vanlige jenter til å bli en blodalv og et troll fra dataspillet World of Warcraft.
Tirsdag, 14 oktober, 2014 - 15:37


Fenomenet cosplay kommer opprinnelig fra Japan. Begrepet er satt sammen av de engelske ordene “costume” (kostyme) og “play” (lek) - som er nokså beskrivende for hva det innebærer. Cosplay er kostymelek.

Cosplayerne kler seg ut i kostymer hentet fra populærkultur - ofte tegneserier, sci-fi og fantasy - og rollespiller. For noen er rollespillet det viktigste, mens andre vektlegger det å lage kostymene.

Grethe Bentsen og Martine Tufte er to cosplayere som setter sin stolthet i det å “naile et kostyme”. Da Journalen møtte dem skulle de ut på Akershus festning for å ta bilder av sine kostymer fra dataspillet World of Warcraft. I løpet av en helt vanlig søndag ble forvandler de to jentene seg fra alminnelige og  sjenerte jenter, til å bli blodalv og troll.

 

Sjekk ut hvordan det gikk her:

 

Emneord: