Drømmen om proffdebut i Norge lever

Kevin Melhus (25) har en drøm om å gå sin første proffkamp i Norge. Politikerne forteller at drømmen kan bli en realitet, men Idrettsforbundet og helse-Norge er skeptiske.
Onsdag, 10 desember, 2014 - 13:27


25 år gamle Kevin Melhus har en drøm om å bli proffbokser. I fjor bokset han jevnt med proffbokseren Alexander Hagen i NM-finalen i amatørboksing, og Melhus legger ikke skjul på at det er viktig for ham å kunne drive med proffboksing i hjemlandet.

Proffboksing har ikke vært lovlig i Norge siden 1981, og sammen med Iran og Nord-Korea er Norge nå det eneste landet hvor det ikke er lov å bokse profesjonelt. Det kan det bli en endring på, forteller leder i Familie- og kulturkomiteen, Svein Harberg fra Høyre.

– Vi i regjeringspartiene har jo det samme synet som det regjeringen har lagt fram, om det å fjerne forbudet. Å fjerne loven blir det nok enighet om, så da er det de små justeringene som skal til, og det går nok bra. Så da ønsker vi Cecilia og hennes idrett velkommen hjem til Norge.

Norges Idrettsforening mener imidlertid at det helsemessige perspektivet gjør at det ikke er forsvarlig med proffboksing i Norge, og får støtte fra Norges Nevrologisk Forening. Idrettsforeningen frykter også kampfiksing og doping, noe som blir avfeid av generalsekretæren i Bokseforbundet, Erik Nilsen.

Emneord: