Sløve Osloborgere kan bli bøtelagt

60 prosent av matavfallet havner i feil pose i hjem over hele Oslo. – Bøter kan bli nødvendig, sier Renovasjonsetaten
Onsdag, 10 desember, 2014 - 13:27


Renovasjonsetatens årlige avfallsanalyse viser at folk i Oslo kaster 60 prosent av matavfall i feil pose. Dorthe Lianes, kommunikasjonsrådgiver i Renovasjonsetaten, sier at folk er positive til kildesortering, men at alle nok ikke kommer helt i gang.

– Det som er litt rart er at det er de i aldersgruppen 24-36 som er mest postive, men også de som er dårligst, sier Lianes.

Systemet er problemet

Julie Dessen (24) har gitt opp å kildesortere. På grunn av dårlig plass i leiligheten og en hektisk hverdag er kildesortering nedprioritert

– Det blir fort rotete når man skal ta vare på alle disse tingene som man skal kildesortere. Jeg har ikke plass til hermetikk og batterier på kkjøkkenbenken, sier Dessen.

Hun mener at gjenvinningssystemet passer bedre for folk som bor i store eneboliger og har masse oppbevaringsplass i garasjen.

Obligatorisk

Julie Dessen visste ikke at det er obligatorisk å kildesortere i Oslo. Jusstudenten lurer på hva følgene kan være av å ikke sortere riktig.

– Hvis jeg hadde fått en bot hadde jeg kildesortert med en gang, sier hun.

Lianes i Renovasjonsetaten sier at det ikke er valgfritt å sortere avfallet sitt i Oslo og sier at å ikke sortere kan få følger.

– Vi tar for eksempel stikkprøver i forskjellige borettslag og dårlig kildesortering kan føre til bøter, sier Lianes i Renovasjonsetaten.

 

 

Emneord: