Dårlig start på året for grensebutikkene

Sterk svensk krone er ikke å foretrekke for de svenske butikkene på grensen.
Onsdag, 25 februar, 2015 - 15:48


Fallende oljepriser har resultert  i en svensk krone som var sterkere enn den norske. Mange svenske butikker på grensen er avhengige av norske kunder, og har derfor ikke godt av en sterk svensk krone.

–Når den norske kronen er svak så selger vi mindre, sier Gunn som  jobber som medarbeider på ferskvarebutikken Stene kött och Livs i snart 12 år, og hun mener at nordmenn er bevisste om valutaendringer.

Norske Eva og Kai er pensjonister og har reist fra Tønsberg til Strömstad for å handle. De er godt bevisste på hvordan den norska valutaen ligger til den svenske akkurat nå.

– Nå har den svenske kronen falt igjen, og derfor har vi reist nå, sier Eva.

Valutaendringen fører til færre arbeidsplasser og  i lange perioder med svak norsk krone får deltidsansatte nesten ikke jobbe.

– Det har vært nedbemanning i personalet den seneste tiden, forteller Gunn.

Man skulle kanskje kunne tro at salget av kyllinglår og bacon var mest resistent mot valutaendringen. Gunn forteller imidlertid at den eksotiske frysedisken, hvor man kan finne alt fra sebra til krokodille, er den som selger uansett kroneverdi.

– De som kjøper krododille for eksempel er en spesiell kundegruppe, som skal ha det uansett hva det koster, forteller Gunn.

 

Emneord: