Fra lege i Syria til hjemmesykepleier i Norge

Abdulfattah Mozzen jobbet som barnelege i Syria, men i Norge sliter han med å få godkjent utdanningen sin.
Torsdag, 8 oktober, 2015 - 15:40

– Hvis jeg får jobb her, så vil jeg fortsette å bo her, sier Abdulfattah Mozzen.

Mozzen vurderer å dra tilbake til Syria, til tross for at det er krig i hjemlandet, dersom han ikke får mulighet til å jobbe i Norge. Han lever for å hjelpe andre og takler dårlig å sitte stille og motta hjelp fra det norske samfunnet.

Det meste av tiden i Norge har gått med til venting, sier Mozzen, men de siste dagene har det skjedd en utvikling. Mozzen regner snart med å motta svar på søknaden sin om å bli sertifisert lege i Norge, og i mellomtiden har han fått tilbud om praksisplass i hjemmesykepleien.

Vi ble med ut på hans aller første møte med det norske arbeidslivet.

 

Emneord: