Fengselsfugler på scenen

Vardeteateret er et kreativt rehabiliteringstilbud der innsatte og tidligere innsatte får muligheten til å utvikle seg gjennom teater, dans og sang.
Torsdag, 25 februar, 2016 - 13:10


Anne Kathrine Vogt har tidligere sonet, men er nå skuespiller hos Vardeteateret.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, men jeg visste at jeg ville holde meg rusfri, forteller Anne Kathrine.

Vardeteateret ble løsningen. Stykket “Fengselsfuglene” tar opp en rekke problemstillinger i norsk kriminalomsorg, samt relasjoner mellom mennesker som har kjære i fengsel. Teateret ble opprettet i 2004 av regissør Jo Skjønberg.

I sitt nære samarbeid med innsatte og mennesker med kriminell fortid, har stykket gjennom årene utviklet seg gjennom nye innspill, tilbakemeldinger og opplevelser. Dette aktivitetstilbudet skal fungere som en overgang fra livet bak murene tilbake til livet på utsiden.

Emneord: