Homofil muslim trakasseres i Norge

Kaltham Alexander Lie flyktet fra trakkasering og mishandling i Midtøsten, men opplever ofte trusler og sjikane i Norge.
Fredag, 8 april, 2016 - 11:54


Kaltham Alexander Lie ble den første åpne homofile muslimen i Norge da han sto fram i 2007.

- Jeg føler at de samme kreftene som plaget meg i Midtøsten også finnes her i Norge. Jeg trodde jeg kunne puste fritt, men det kan jeg ikke. Det er som om religionen og kulturen har kvelertak på meg, sier Kaltham Lie.

Siden han fikk asyl i Norge i 1992 har Kaltham bodd i Norge, og jobbet for homofiles rettigheter. Han får jevnlig trusler fra muslimske miljøer i Norge, og han opplever ofte ubehageligheter når han beveger seg på gaten. Flere ganger har han både blitt spyttet på og slått ned.

 

Journalen TV ble med Kaltham hjem på middag:

 

Emneord: