Henrettet Washington-snikskytter som drepte ti

John Allen Muhammad ble tirsdag kveld henrettet.
Onsdag, 11 november, 2009 - 12:11


Snikskytteren som skjøt og drepte ti tilfeldige mennesker i Washington-området i 2002, ble pågrepet i oktober 2002, etter å ha lekt katt og mus med politiet i flere uker.Fra det spesialbygde baksetet og bagasjerommet på bilen sin hadde han da skutt og drept ti tilfeldige mennesker, mens tre andre ofre overlevde.

I mars 2004 ble han dømt til døden, og tirsdag ble 48-åringen henrettet med en giftsprøyte.

 Forholdt seg taus

En talsmann for fengselsmyndighetene i Virginia opplyser at Muhammad, som ble født John Allen Williams, var taus til det siste.

– Han fikk spørsmål om han ønsket å si noe, men overså oss helt og var taus, fortalte talsmannen etter henrettelsen.

Slektninger av Muhammads ofre var til stede ved henrettelsen. En av dem var Bob Meyers, hvis bror ble skutt og drept av Muhammad idet han skulle fylle bensin.

– Jeg skulle ønske han på noe tidspunkt i prosessen kunne tatt ansvar, vist anger, sier Meyers om Muhammad. – Vi fikk ingen av delene i kveld, sier han.

Glede etter henrettelsen

Nelson Rivera var en annen av de berørte som var til stede. Hans kone ble drept av Muhammad mens hun var i ferd med å støvsuge bilen sin på en bensinstasjon i Maryland. Han uttrykte glede etter henrettelsen av Muhammad.

– Jeg føler meg bedre. Jeg tror jeg kan puste lettere, sier Rivera. – Jeg er glad for at han er borte, for det betyr at han ikke kommer til å skade flere, sier han.

Muhammads forsvarere hadde bedt guvernøren i delstaten om benådning, og begrunnet det med at 48-åringen var alvorlig psykisk syk. Men guvernør Timothy M. Kaine, som er kjent for å tenke grundig gjennom saker som involverer dødsstraff, sa seg ikke villig til å benåde Muhammad.

En immigrant fra Jamaica, som var sammen med John Allen Muhammad da drapene fant sted, er tidligere dømt til livsvarig fengsel. Han var 17 år da drapene fant sted.Det er uklart hva som var motivene for drapene.(©NTB)

Emneord: