Gir millioner til jordskjelvofre

Hollywoodkjendiser donerer bort millioner til jordskjelvofre, men ikke alle er like opplyst.
Onsdag, 20 januar, 2010 - 12:58


Givere verden over har de siste dagene donert penger til jordskjelvofrene på Haiti. Fra Hollywood har støtten vært spesielt stor.

Stjerneparet Angelina Jolie og Brad Pitt åpnet giver-skredet ved å gi én million dollar til Leger Uten Grenser. Også den Haiti-fødte musikern Wycleaf Jean har donert penger til jordskjelvofrene. Via sitt Yele Haiti fond bidro han med rundt to millioner dollar til ofrene. Jean har også deltatt aktivt i hjelpearbeidet på den katastroferammede øya ved.

Også George Clooney, Gisele Bunchen, Alyssa Milano, Madonna, Lance Armstrong, Sandra Bullock og Tyler Perry har gitt penger til ofrene.

Trygler på Twitter

Flere av kjendisene bruker også lynmeldingstjenesten Twitter for å engasjere folk til å donere penger. Olivia Wilde, kjent fra legeserien ”House” som sendes på NRK, lover via sin Twitterprofil en personlig videohilsen til alle som følger henne på Twitter og gir 200 dollar til jordskjelvofrene.

- Donér her og send derfor en e-post til owhelphaitinow@gmail.com med din kvittering og du skal få en takk, skriver hun.

Les også: Tusenvis viser sin støtte Facebook

Norsk kjendisauksjon

Flere Norske kjendiser har også kastet seg på giverbølgen, og auksjonerer bort diverse effekter på nettauksjonen QXL til inntekt for Redd Barna.

På auksjonen finner man blant annet en signert landslagsdrakt brukt av Erik Huseklepp, håndballdrakter signert av herrelandslaget, billetter til Det Store Korslaget, og gullabonnement til TV2 Sumo.

Også Kronprinsparet deltar i auksjonen ved å auksjonere bort et par håndlagde papirbåter med hilsener. På Kronprinsessens papirbåt står det ”Jeg ønsker at alle barn får utdanning”.

Svenskevits

Det er likevel ikke alle som er like oppdatert på verdensnyheter. Da den svenske skilegenden Gunde Svan (48) ble kontaktet av den svenske avisen Expressen og fikk spørsmål om hva han hadde gjort for de katastroferammede på Haiti utspilte følgende samtale seg.

- Hvilket jordskjelv? utbryter Svan.
- Jordskjelvet på Haiti.
- Har det vært et jordskjelv?
-Ja, 150 000 mennesker fryktes å ha omkommet i katastrofen, forteller avisa.
- 150 000! Det høres jo helt utrolig ut?! Når hendte det?
- Natt til onsdag.
- Men det er jo en hel uke siden!?

Svan kommer til slutt med en forklaring på hvordan han har unngått å få med seg nyheten om jordskjelvet som har preget nyhetsbildet den siste uken.

- Jeg har jo bare sjekket været den siste uka og vært fullt opptatt med andre ting. Det høres ut som de kommer til å trenge penger, så jeg kommernok å gi en hel del via Unicef og Røde Kors, sier Svan.

Etter at Svan ble opplyst om jordskjelvet av Expressen bestemte han seg for å gi 10 000 kr til ofrene via Røde Kors.

Emneord: