Verdens mest forsinkede fly

Dette er flyavgangen som "aldri tar av i tide".
Onsdag, 26 mars, 2014 - 13:17


At flyavganger kan være forsinket, er ikke nytt under solen. Men blant alle synderne der ute, er det spesielt én flyavgang som er verre enn alle de andre.

Britiske The Telegraph kunne i går avdekke at Wizz Airs Flight W62206 fra London Luton til Budapest, ikke har tatt av på tiden én gang siden 1. juni 2013. Flight W62206 topper forsinkelsesstatistikken fra EUclaim.

Tall viser at flyavgangen har vært sen hele 293 ganger på rad, med forsinkelser på alt fra to minutter til 12 timer og 18 minutter.

Ifølge Adressa har Wizz Air opplevd mye hets i sosiale medier den siste tiden, på like linje med Norwegian her hjemme. Mange passasjerer raser og krever erstatning.

Flyselskapet på sin side avviser at de er så forsinket som mediene - og folket skal ha det til. De forsvarer seg med at ifølge UK Civil Aviation Authority er alle flyavganger som tar av innenfor 15 minutter av oppsatt tid, ansett for å være i rute.

En talsperson for flyselskapet sier til The Telegraph at 73 prosent av alle avgangene vært i tide siden juni, og av dem ankom 78,6 prosent Budapest i tide.

Emneord: