Cruz og Kasich går sammen for å vinne nominasjonsvalget

Senator Ted Cruz og guvernør John Kasich skal samarbeide i de kommende primærvalgene i et siste forsøk på å slå Donald Trump, ifølge amerikanske medier.
Mandag, 25 april, 2016 - 14:09


-For å sikre at vi nominerer en republikaner, som kan samle det republikanske partiet og vinne valget i november, vil vår kampanje bruke tid og ressurser i Indiana. Slik vil vi åpne for at John Kasich kan vinne flest mulig kandidater i Oregon og New Mexico, annonserte Cruz sin kampanjestrateg Jeff Roe, sent søndag kveld.

Like etter kom også Kasich sin kampanje med en lignende beskjed: de vil rette fokuset mot delstater i vest.

Det vil si at Ted Cruz vil kjempe om å ta flest mulig kandidater fra Trump i Indiana 3. mai, mens John Kasich skal lede an kampen om Oregon og New Mexico henholdsvis 17. mai og 7. juni.

Trump: De er desperate

-Wow. Løgneren Ted, og Kasich vil konspirere for å holde meg unna den republikanske nominasjonen. De er desperate, skriver Donald Trump i en Twitter-melding.

For å vinne nominasjonsvalget må Trump sanke inn 1237 kandidater. Han har nå 845.

Planen til Ted Cruz og John Kasich er å hindre Trump i å få antallet kandidater han trenger til det republikanske landsmøtet i Cleveland i juli. Klarer de dette kan mange av delegatene stemme på andre kandidater ved landsmøtet.

Ted Cruz og John Kasich har 706 kandidater tilsammen. Cruz har 559, mens Kasich har 147 kandidater.

Emneord: