Overlegen seier til Trump og Clinton

NRK.no melder at Hillary Clinton og Donald Trump gikk seirende ut av nominasjonsvalget i New York.
Onsdag, 20 april, 2016 - 10:50


Med 98 prosent av stemmene talt opp leder Clinton med 16 prosentpoeng over Sanders. Trump fikk en oppslutning på 60 prosent, der Ted Cruz fikk 15 prosent og John Kasich 25 prosent av stemmene.

I New York skal 247 demokratiske delegater fordeles, og Clinton vil med dette resultatet få 135 av delegatene, mens Sanders vil få 104. Clinton har allerede et stort forsprang, og til tross for Bernie Sanders seier i de siste åtte delstatene vil det bli vanskelig for ham å tette forspranget. Det er 15 nominasjonsvalg igjen før en kandidat er klar.

Clinton og Trump favoritter på oddsen

Hos bettingselskapene har Hillary Clinton helt klart lavest odds på å bli presidentkandidat for demokratene, med en odds på 1.07. Bernie Sanders laveste odds er på 11.00, og det ser ut som Hillary Clinton blir demokratenes kandidat til den 45. presidenten i USA.

De republikanske delegatene i New York fordeles på en spesiell måte, og Donald Trumps resultat vil gi ham nesten alle av de 95 delegatene som skal fordeles. Hittil har Trump 830 av delegatene som er fordelt, med Ted Cruz bak med 497 av kandidatene. For å vinne må Trump få et flertall med 1237.

I følge bettingselskapene er det langt tettere mellom Trump og Cruz. Laveste odds på at Trump blir republikanernes presidentkandidat er 1.57, mot Cruz’ laveste odds på 3.50.

 

Emneord: