Sjefen for Malaysia Airlines slutter

Det mye medieomtalte flyselskapet har slitt økonomisk siden etter to tragedier i 2014. Nå slutter også sjefen.
Onsdag, 20 april, 2016 - 12:07


Reuters melder at Christoph Mueller, administrerende direktør for Malaysia Airline Berhad (MAB), slutter som sjef i september. I en kunngjøring sier selskapet at Mueller slutter på grunn av «hans endrede livssituasjon.»

MAB ble tatt av børsen i 2014 som et ledd i endringer for å gjenopprette selskapet rykte og lønnsomhet. Det var Mueller som skulle lede denne endringsprosessen som skulle strekke seg over tre år. Styreleder i MAB, Md Nor Yusuf uttaler at de har skuffet over å miste direktøren, men at de har forståelse for hans livssituasjon.

MAB het tidligere Malaysian Airlines Systems, og flyselskapet hadde to store katastrofer i 2014. Flight MH370 forsvant i mars, og flyet er enda ikke funnet. Leteaksjonen holder fortsatt på, og det mistenkes at flyet styrtet i Indiahavet vest for Australia. Årsaken til forsvinningen er fortsatt ikke kjent, men eksperter heller mot at forsvinningen er en bevisst handling fra en av mannskapet. 239 passasjerer og mannskap var om bord i flyet.

I juli 2014 ble flight MH17 skutt ned over Øst-Ukraina, der det var store opptøyer på denne tiden. Hvem som skjøt ned flyet er enda ikke avklart. Det verserte rykter om at flyet fløy for lavt i forhold til hva Ukrainske luftfartsmyndigheter hadde satt som minste høyde over Ukraina. Dette ble motbevist i ulykkesrapporten.

Emneord: