Største oljeprisfall på to måneder

Mandag falt prisen på nordsjøolje med nesten syv prosent, som følge av havarerte forhandlinger om produksjonsstopp.
Mandag, 18 april, 2016 - 11:41


Prisen på Nordsjøoljen falt fra 43,20 til 40,10 dollar per fat da handelen i Asia åpnet natt til mandag, ifølge E24. Mandag klokken 11 har oljeprisen stabilisert seg noe og lå da på 42,12 dollar per fat.  

OPEC-landene og Russland forhandlet søndag i 10 timer om å senke produksjonen av olje, men oljetoppene klarte ikke å komme til enighet. Iran, som er medlem av OPEC, stilte ikke til forhandlingene og ville heller ikke akseptere avtalen. Det gjorde at den første store oljeavtalen på 15 år ikke ble en realitet.

Forhandlingene ble holdt i Doha på initiativ fra Qatars energiminister Mohammed bin Saleh al-Sada.

Emneord: