Finansområdet Pudong i Shanghai. Foto: J.Philipp Krone (CC BY-NC-ND 2.0 Flickr)

Shanghai stenges delvis ned etter koronautbrudd

Et av verdens viktigste finansdistrikter stenges delvis ned, i håp om å stanse den verste smittebølgen på to år.
Mandag, 28 mars, 2022 - 12:14

Kinas største by innfører en todelt nedstengning av samfunnet. Byen deles i to langs Huangpu-elva i byen, hvor den østlige delen Pudong er først ut, skriver CNBC.

Det fører til at rundt 5.7 millioner mennesker må holde seg hjemme de neste fire dagene, skriver South China Morning Post.

Shanghai har i flere tiår vært Kinas utstillingsvindu mot resten av verden, og regnes som landets viktigste finanssenter. Byen har også verdens største havn for kontainershipping. 

Nedstengningen av byen kan få store konsekvenser for verdenshandelen.

 – Hvis det blir en full nedstengning vil det være enormt mye varer som vil blir liggende rundt ved østkysten av Kina. Det kan ha en enorm konsekvensens for den nasjonale og globale økonomien, sier Wu Fan, som er medlem av byens koronautvalg, skriver Dagens Næringsliv, som siterer Financial Times.

Før helgen skal Wu ha uttalt at nedstengning av finansbyen ville være uaktuelt på grunn av den viktige rollen den spiller for hele landet. Nå har bymyndighetene snudd.

Nedstengningen av blant annet det moderne Pudong-området, hvor Shanghai-børsen også ligger, skal i første omgang vare i fire dager. 

Dagens smittetall i Shanghai er de høyeste siden pandemien startet for to år siden og nedstengningen er den største i samme periode, ifølge kinesiske myndigheter.