Fra London til Hedmark

Georgiana Keable la storbyen bak seg for å finne lykken i naturen.
Mandag, 19 september, 2022 - 13:30

Oppe i åsen et godt stykke nord-øst for Espas velkjente bolleland, ligger gården Opsal. Det vesle gårdstunet er omgitt av bygninger i varierende forfatning, en brønn og en utedo. Noen traktor er ikke å se, men en ljå står lent inntil stabburet.

– Folk spør meg ofte om jeg bor her alene, for meg er det et veldig rart spørsmål. For det første kommer det masse folk hit, men det er også så mange trær, dyr, fugler og insekter, sier Georgiana Keable.

For tre år siden solgte hun huset på Stovner i Oslo og flyttet til gården i Stange kommune, hvor det ikke hadde bodd folk de siste 50 årene. Der er hun bonde på gammeldags vis, godt hjulpet av frivillige som kommer reisende fra hele verden og jobber i bytte mot kost og losji.

Emneord: