Elena Maria Vares bruker kun hijab når hun ber. Foto: Sofia Klepsvik.

Troen på tilhørighet

Elena Maria Vares (31) er fra et lite sted i Mo i Rana, der hun ikke alltid har hatt en fin barndom. Nå har hun funnet seg selv i Islam.
Mandag, 19 september, 2022 - 13:00

– Vi bodde jo ganske langt unna alt, vi bodde midt i skogen så det var ikke så enkelt, forteller Vares.

Det var ikke før i ungdomstiden at hun fant en vennegjeng hun kom mer overens med, og som hun hadde litt like verdier som. I barndommen brukte hun mye av tiden sin etter skolen på å se på Discovery Channel, og notere interessante observasjoner. 

En av hennes første klare opplevelser med Islam var også en av hennes første jobber. Året hun fylte 13 år fikk hun en jobb i den lokale restauranten i Mo i Rana. En tyrkisk restaurant. 

– Sjefen min og kollegaene mine var muslimer. 

I årene framover tenkte hun ofte på Islam, og hvordan religionen stemte med hennes egne verdier. 

– Det har vært veldig naturlig for meg å vende meg til det, så det har ikke vært noe som har føltes vanskelig å gjøre, fordi det alltid har vært der. Jeg kan ikke huske når det startet, det har liksom alltid bare vært sånn. 

Som 29-åring konverterte Elena til Islam.

Det var likevel ikke før for to uker siden at hun fortalte det til familien, men situasjonen kom mer som et sjokk på Elena, enn familien. De var ikke overrasket. I et sakte tempo hadde hun gradvis vendt seg mer mot islam. 

Hun ser opp i taket før hun slipper ut en kort latter og ruller med øynene. 

– Velkommen etter, var det mamma og søstera mi sa, de hadde jo skjønt det.

Emneord: 
Tags: