Synne Sofie Christensen og Rasmus Kvaal Wardemann varmer opp før nyhetsinnspilling. Foto: David Engmo

Nyhetsanker fikk problemer under TV-innspilling

Sterkt lys ble et problem for nyhetsanker Rasmus Kvaal Wardemann under Journalens nyhetssending.
Fredag, 2 desember, 2016 - 11:02

2. desember var det klart for nyhetsinnslag for Journalen-redaksjonen. Rasmus Kvaal Wardemann og Synne Sofie Christiansen var nyhetsankerne for anledningen, mens Linn Sofia Nyrvik hadde regi på sendingen. Det ble derimot store problemer da Rasmus ankom studio. 

Sterkt lys under sending


Uten briller: Rasmus Kvaal Wardemann fikk problemer under innspillingen. Foto: David Engmo

Elise Kjørstad var lysansvarlig under sendingen, og rigget gode lysforhold før nyhetsankerne møtte opp. Rasmus Kvaal Wardemann fikk derimot store problemer uten brillene sine. Derfor måtte det mange opptak til for at Wardemann skulle føle seg bekvem. Det skulle derimot mange opptak til før introen satt. 

– Det var veldig sterkt lys i studio, og jeg hadde tatt av brillene mine så jeg så ikke like godt fra før av. I tillegg var lyskasterne rimelig sterke. Dere ser det nok på bildene til David, men det gikk heldigvis bedre etterhvert, sier Wardemann om innspillingen.

Film-glippe

Det ble senere på dagen problemer i redigeringsrommet da David Engmo og Thea Natalie Svendsen oppdaget en feil på bildeutstnittet. Nyhetssendingen blir nemlig filmet foran green screen, og en liten sort stripe utenfor den grønne plakaten hadde sneket seg inn på høyre side. Derfor ble det ekstrajobb på redigererne fredag ettermiddag, for å klippe til filmen riktig. 


Filmtrøbbel: Nyhetssendingen blir filmet med green screen i kjelleren til P48. Foto: David Engmo

– Det ble en del ekstrajobb på grunn av filmglippen, men vi jobber med å løse det og trenger forhåpentligvis ikke sitte her til langt på natt, sier Thea Svendsen om redigeringsjobben hun har foran seg. 

David Engmo sto for dokumentasjon av sendingen, i bildekarusellen kan du se Journalen-redaksjonen spikre sammen semesterets siste nyhetssending.