Finansstudent: –Kan være tiltrekkende med "Exit"

Student på BI mener at serien portretterer et ytterst fåtall i bransjen, og at det handler mer om menn i midtlivskrise enn et fag som jobber med tallknusing.
Tirsdag, 15 oktober, 2019 - 11:00

 

– Grunnen til at serien er så populær, er fordi den sjokkerer. Det er noe tiltrekkende med den, men jeg tror ikke det er unikt for finansstudentene å kjenne på det. Det er nok mange som drømmer om å gi “to blanke”. 

Dettte uttaler finansstudent på Handelshøyskolen BI, Eirik B. Grov, om miljøet serien portretterer. Studiehverdagen for fremtidens finansarbeidere består derimot mest av beinhard jobbing og konstant fokus.  

– Det vi er interessert i å lære i forelesningene, er å forstå hvordan markedet beveger seg og hvilke bedrifter som for eksempel bør selge eller ikke. Du må være konstant fokusert, sier Grov. 

– Gjelder nok flere enn finansbransjen

Siden serien ble sluppet i sin helhet på NRK nett-tv, har den fått massive reaksjoner og oppslag i media. Aller mest fordi den baserer seg på sanne fortellinger fra finansmiljøet i Oslo. Førsteamanuensis ved Institutt for finans på BI, Kjell Jørgensen, ser ikke bort ifra at “Exit” faktisk har rot i virkeligheten.

– Det finnes nok endel menn som oppfører seg sånn, men om det er spesifikt for finansbransjen er jeg sterkt i tvil om. 

Han forteller at de gjør det de kan for å lære elevene om etikk og moral ute i arbeidslivet, og til sine studenter har han ett råd: 

– Jobb hardt.