FOTO: PRIVAT - Henrik Haagensen (24) skal ikke avgi sin stemme i dag, men er likevel spent på resultatet av årets stortingsvalg.

Henrik (24) skal ikke stemme

Henrik Haagensen (24) er blitt hjemmesitter fordi han ble lei av politikernes krangling.
Mandag, 11 september, 2017 - 18:46

Føler ingen partitilknytning

Henrik Haagensen (24) er en av flere hundretusen nordmenn som ikke går til valgurnen i år.

– Jeg er for usikker. Jeg er enig i ulike punkter fra alle partiene, men det er samtidig alltid noe jeg er uenig i. Jeg har ikke klart å veie opp de positive sakene mot de negative i debattene jeg har vært vitne til under årets valgkamp, sier Haagensen til Journalen.

Henrik synes partiene fokuserer på hverandres feil, fremfor egen politikk.

– Veldig ofte prater politikerne om hva andre politikere og partier gjorde feil for fem, ti og femten år siden. Partiene prøver alltid å stille hverandre i dårlig lys, fremfor å prate om standpunktene til eget parti. Jeg vil høre konkrete løsninger på utfordringene vi står ovenfor, ikke “vi trenger mer infrastruktur”, det blir for “løst”.

Yngre representanter for partiene

Flere partier har i år tatt i bruk bildedelingstjenesten Snapchat i et forsøk på å nå ut til yngre velgere. Henrik har flere tips til politikerne:

– Jeg syns det hadde vært spennende med nye og yngre representanter for partiene. Dette er jo noe som kommer til å skje i fremtiden og det gleder jeg meg til. Partiene kan være mer til stede der de yngre holder til. Det er og viktig at politikerne gir inntrykk til de yngre om at ingen temaer er tabu i debattsammenheng. Jeg føler at “politisk korrekthet” i dag hindrer folk, og spesielt yngre, fra å kunne si hva de føler og mener.

Har ikke folkeskikk

I motsetning til Henrik, har Anders Tokerud (25) stemt. Begge to mener at årets valgkamp har vært dårlig.

– Valgkampen i år er like tåpelig som alle andre år. Politikerne har ikke folkeskikk! De snakker om å bekjempe mobbing i det ene øyeblikket, og så går det sport i å angripe hverandre sekunder senere, sier Tokerud.

Både Henrik og Anders er spente på kveldens resultat. Selv om Henrik ikke har stemt i år, sier han at det blir interessant å se hva som skjer.