Leder i Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU), Rode Hegstad. Foto: Jarand Ullestad/LNU

Fjerner kulturstøtte til ungdom

I statsbudsjettet 2018 foreslår regjeringen å fjerne kulturstøtten til norske barne- og ungdomsorganisasjoner. Organisasjonene selv er ikke positive.
Tirsdag, 17 oktober, 2017 - 12:55

I statsbudsjettet 2018 foreslås det blant annet å kutte ut en støtteordning for kulturaktivitet blant unge. Det er Landsrådet for norske barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) som idag driver ordningen, som heter LNU Kultur. Totalt består LNU Kultur av ca 3,4 millioner kroner i året, som LNU får fra Kulturdepartementet.

Forskjellige prosjekter

I 2017 ble disse 3,4 millionene fordelt på 25 prosjekter som fikk mellom 70.000 og 200.000 hver. Nå foreslår regjeringen å fjerne ordningen. Blant prosjektene som har fått støtte er det blant annet kunstutstillinger, dansekurs på nett og teaterforestillingene.

Det endelige statsbudsjettet skal behandles i Stortinget senere i høst.

Les også: Reagerer på budsjettforslag

Ikke noe dramatisk

Kulturdepartementet er ikke tilgjengelig for intervju da Journalen tar kontakt, men statssekretær Bård Folke Fredriksen opplyser i en epost at det ikke er noe dramatisk i kuttet.

— Begrunnelsen for kuttet er at erfaringen fra de senere år er at paraplyorganisasjonene ikke fullt ut har klart å tildele alle midlene de har hatt til disposisjon for de frittstående ordningene, det er derfor ikke noe dramatisk i kuttet på denne ordningen, skriver han.