SiO Helse ønsker å fjerne tabuet rundt det å teste seg.

Klamydiadag på OsloMet vil øke testing blant unge

Snart skal det arrangeres klamydiadag på OsloMet, og i den anledningen ønsker SiO Helse å fjerne tabuet rundt det å teste seg.
Onsdag, 17 oktober, 2018 - 14:52

Torsdag 18. oktober er det duket for klamydiadag på OsloMet. Dagen organiseres i regi av SiO Helse. Journalen har snakket med Anne Karin Mullally, psykologspesialist og leder for SiO Helse Sentrum.


Anne Karin håper på høy deltakelse under torsdagens temadag.

– Klamydiadagen på torsdag er en del av en større kampanje. Klamydia er den hyppigste seksuelle overførbare infeksjonen i Norge og de fleste tilfellene er diagnostisert i unge voksne i alderen 20-24 år. 

Anne Karin forteller videre at hensikten bak denne dagen er at de ønsker å senke terskelen på det å teste seg for klamydia ved å være tilstede der studentene er, og for å øke studentenes kunnskap om klamydia og kjennskap til tilbudet om testing og behandling. 

Positivt på alle måter å teste seg

– De som er smittet med klamydia har som regel ikke symptomer, så det er viktig å teste seg dersom man er seksuelt aktiv. Både testing for klamydia og behandling ved positiv test er gratis. 

Det er ikke bare på klamydiadagen at en kan teste seg gratis; studenter kan få testet seg gratis for klamydia hver dag på legekontorene til SiO Helse. 

– Vi ønsker å skape oppmerksomhet og aksept rundt denne kjønnssykdommen. Vi har hatt en klamydiadag i året i over ti år nå, og vi håper at det blir lagt merke til. 

SiO Helse vil stå på stand på OsloMet, BI og Blindern torsdag 18. oktober fra klokken 11.00 til klokken 14.00. 

Så gjør deg klar til fest, ta en klamydiatest!