Joshua King reddet Norge med å score på overtid. Foto: Amir Ali Zare

King reddet Norge på overtid

Straffespark på overtid reddet Norge ett poeng i kampen mot Spania.
Søndag, 13 oktober, 2019 - 22:42

Ullevål var utsolgt og 25 000 mennesker var på plass for å se Norge spille mot en av verdens beste lag, Spania, i en Em-kvalifiserings kamp.

Det gikk bare under et minutt i andre omgang før Saúl Ñíguez fikk et kjempetreff på ballen og scorte fra 20 meter og ga Spania ledelsen, men det var noe som Rune A. Jarstein (35) kunne redde.


Norske spiller Bjørn Maars Johnsen (t.v) og Spanske spiller Raul Albiol(t.h) ser etter ballen etter en god sjanse på mål. Foto: Amir Ali Zare Foto: Amir Ali Zare

 

Norge hadde kontroll over kampen resten av andre omgang og mistet flere gode muligheter før Norge fikk straffespark på overtid og Joshua King scoret på 93 minuttet og reddet Norge ett poeng på overtid. 

– Jeg er stolt av å spille for Norge, sa Martin Ødegaard til TV2 etter den tøffe kampen mot Spania.


Spanske forsvarer Sergio Ramos (t.v) redder ballen fra Martin Ødegaard (t.h) Foto: Amir Ali Zare Foto: Amir Ali Zare

Omar Elabdellaoui gikk i duell med Spania-keeper, Kepa Arrizabalaga, og sikret Norge straffen og King brukte sjansen for å redde Norge ett poeng.

– Jeg gjorde ikke det før gutta kom over meg og sa «herlig». Da forsto jeg at vi fikk noe. Vi skal ofre alt. Vi har sagt at vi skal krige for hverandre og gjøre alt det vi kunne for å ta de poengene vi skal ha. I dag ble det sånn, sier Elabdellaoui til NRK.

Norske spillerne mente at kampen var en av Norges beste på lang tid, og det var uten tvil en intens og spennende kamp. Norge hadde flere gode sjanser til å score, men Real Madrid forsvarer Sergio Ramos, og laget hans gjorde det vanskelig for Norge. 

 

Emneord: