Daglig leder Arna Margrét Ægisdóttir har alltid ønsket å starte sitt eget firma. Foto: Julie Monica Borgen

Fullbooket ut året: –Veldig fornøyd

Arna Margrét Ægisdóttir (30) åpnet klesbutikken Rewear på Grønland. Nå planlegger hun å åpne flere.
Onsdag, 1 november, 2023 - 11:11

11. juli ankom butikken Rewear på Grønlandsreiret 5. Bruktbutikken tilbyr en ny måte å selge og kjøpe klær på. 

Konseptet går ut på at man kan leie et stativ for å selge klær man ikke trenger eller bruker lenger. Butikken tar hånd om stativet under leieperioden, og når den er over, vil man motta fortjenesten fra salget.

Som en del av avtalen beholder butikken 25 prosent i provisjon for hver vare som blir solgt, i tillegg til en fast avgift for bruk av stativet. 


Nytt konsept har fått mange gode tilbakemeldinger. Foto: Julie Monica Borgen

Ægisdóttir mener at flesteparten av de som har benyttet seg av tilbudet har tjent inn nok til at det overgår leieprisen. 

-Folk selger alt fra to plagg per uke, opptil fjorten. De fleste er ganske fornøyde, tilføyer hun. 

Fullbooka

Ifølge Ægisdóttir har åpningen av butikken gått over alle forventninger, og akkurat nå er de fullbooka. Videre planlegger de å åpne flere butikker.

Hun er fra Island, der lignende butikker har blitt veldig populære de siste årene.

–Jeg synes det var litt kjipt at jeg ikke kunne selge klærne mine på samme måte i Oslo, og det var litt av motivasjonen for å åpne min egen. Det ser ut til at et sånt type konsept har manglet i Oslo, i hvert fall så sentralt, og som fokuserer på denne målgruppen, legger hun til.

Bærekraftig mote


Marianne Instanes Mathiesen ønsker å få flere til å handle brukt, både for klima og bærekraftighet. Foto: Julie Monica Borgen

Den daglige lederen ønsker å belyse viktigheten av å kjøpe brukt, og forteller om butikkens mål som går ut på å gjøre mote tilgjengelig og bærekraftig for alle.

-Kjedebutikker som H&M overproduserer og kaster veldig mye klær. 

I tillegg poengterer hun at det blir vanskeligere å selge klær på nett. Dette er noe også deltidsansatte Marianne Instanes Mathiesen (24) kjenner på. 

–Jeg har solgt klær på Tise lenge, men føler dette er en mer effektiv måte å selge på. På Tise leter man gjerne etter noe spesifikt, mens her kan man gå rundt i en butikk, sier Mathiesen.

24-åringen har selv leid et stativ i slutten av november. 

–Jeg handler for det meste brukt, mye på grunn av miljøet. Også er jeg litt imot fast fashion.

Emneord: