Siri Eriksen har vært på klesdesign konkurranse i Kina. Nå er hun tilbake på design studiet på OsloMet. Foto: August Reece.

Norsk designtalent lykkes i Kina

Siri Eriksen (28) har nylig markert seg i den internasjonale moteverdenen ved å ta en imponerende tredjeplass i den kinesiske designkonkurransen, Hempel Award.
Tirsdag, 31 oktober, 2023 - 16:35

Hempel Award er en Kinesisk designkonkurranse for kommende unge klesdesignere. Hvert år plukkes ut 15 kinesiske, og 15 internasjonale deltagere på grunnlag av en inngangsoppgave som skal leveres. Oppgaveteksten med temaet for året publiseres, og designeren bak de beste tegningene skal sy plaggene fysisk.

Siri Eriksen studerer design på OsloMet, og er blant de utvalgte deltagerne. Eriksen tok utgangspunkt i det å bli gjenfødt, og fikk muligheten til å vise frem sine design i Hangzhou, Kina.  


Siri Eriksen (28) fikk muligheten til å være med på designkonkurranse i kina. Foto: August Reece

– Jeg sendte inn motetegninger fra en tidligere eksamensoppgave som jeg tweaket litt inn mot problemstillingen. Jeg ble veldig motivert av lærere på studiet til å søke på denne konkurransen, det var gøy å se hvordan det gikk, sier Eriksen.  

Konkurransen varte totalt i to dager, og opplegget var veldig hektisk. Den første dagen skulle hver deltager tilpasse plaggene til modeller som skulle vise de frem. 

– Jeg har aldri gjort dette på så mange totalt fremmede mennesker på såpass kort tid. Å håndtere det føler jeg var en stor prestasjon. Vi hadde en presentasjon foran juryen, der vi skulle forklare kolleksjonen vår. 

Den andre dagen var det flere generalprøver underveis i selve showet. Hun sitter igjen med gode opplevelser, og har lært mye.  

– Det å få et innblikk i hvordan, og hva man må tenke på for å gjennomføre et runway show har vært veldig lærerikt. Det var også lærerikt å lære fra folk fra andre deler av verden, og se hvordan de både tenker om design, og hvilke teknikker de bruker.  


Maud Nafstad (21) går i klasse med Eriksen, og er imponert over venninnen. Foto: August Reece

–Veldig inspirerende

Eriksen kom på tredjeplass i konkurransen, og reiste hjem forrige uke. Nå er hun tilbake i klasserommet på OsloMet med klassekameraten Maud Nafstad (21), som syns at konkurransen var spennende å følge med på.  

  – Det har vært veldig spennende å følge med på sosiale medier. Det at de tingene Siri har laget kommer ut i en større sammenheng, er veldig inspirerende, sier Nafstad.  

Nafstad forklarer Eriksen som en person som er veldig hardtarbeidende og dedikert. 

–Det var kult å se henne forberede seg til konkurransen, der hun satt hver dag etter skolen og sydde i to måneder før, og gav aldri opp.