Gro Røde og Tove Jacobsen foran fotoutstilling. Foto: Ingrid Lang

Fotoutstilling av "Verdens Beste Nabolag"

I 2021 kom Sagene bydel på 21.plass i TimeOut Magazine sin kåring av verdens beste bydeler. 120 fotobidrag fra 5.-10.klasse er med på å gjøre at suksessen gjentas. Og kanskje skårer de enda høyere på listen denne gang.
Mandag, 6 november, 2023 - 11:05

Den 16.november lanseres en fotoutstilling av de beste stedene på Sagene. Bildene er sendt inn av unge fra 5.-10.trinn som selv har valgt hva de synes er det fineste med bydelen. 

Målet med utstillingen er å gjøre folk oppmerksomme på det store potensialet til bydelen og forhåpentligvis gjenta suksessen fra 2021, da Sagene ble kåret til å være den 21.beste bydelen i verden, av TimeOut Magazine. Det er leder av Sagene Torshov Historielag Tove Jacobsen og historiker og ansatt på Oslo arbeidermuseum Gro Røde som har satt i stand prosjektet. 

– Innvolvering og inkludering og folkelig grassrot var viktig for oss. Men om vi faktisk ville få noen bidrag når folk ble invitert, var vi spente på, forteller Røde. 

– Men bidragene, de har strømmet inn, fortsetter Jacobsen.

Fotoutstillingen skal stå på Gråbeinsletta og på arbeidermuseet i gallerirommet også på Sagene, og til sammen har de motatt 120 bidrag. I tillegg til å være en fotoutstilling, er det også en konkurranse der de unge kan vinne store pengepremier. 

– Jeg blir rørt når jeg snakker om det for det var så mange fine bidrag og mye høyere nivå enn jeg hadde regnet med, så det er veldig artig å ha gjort noe som funker, sier Røde. 

– Men jeg må også være ærlig og si at jeg tror at en av grunnene til den store bidragelsen er pengepremien. Tenk å kunne vinne 1000kr! Det har vi fått tilbakemelding om at var lurt, fortsetter hun. 


Den første fotoutstillingen satt i stand av Gro Røde og Tove Jacobsen er fortsatt å finne ved Torshovparken på Sagene. Foto: Ingrid Lang

Duoen har tidligere laget en lignende fotoutstilling som fortsatt er å se ved Torshovparken. Her var det de voksne som hadde muligheten for å sende inn bidrag. Likevel er de veldig klare på hvorfor de denne gang ønsket en fotoutstiling der det er de unge fra 5.-10.trinn som portretterer Sagene. 

– Hva mener barn og unge? Ser de noe annet enn de voksne? Det er veldig morsomt å se hva de har valgt å ta bilder av. Hva er det som er kult med ungdommens øyne? sier Røde. 

– Men mye er faktisk det samme som de voksnes bidrag, fortsetter Jacobsen. 

Hva synes dere, er det beste med Sagene?

– Folka og nabolagene. Det er veldig avslappet her og nabolagene har nesten sine egne lokalmiljøer, mener Jacobsen. 

– Og så en annen ting som jeg er veldig optatt av, som er helt unikt, er at det er så vakkert her. Det er urbant og så har du Akerselva som renner tvers igjennom bydelen. 50-50 på hver side, forteller Røde.

– Så jeg forstår godt at TimeOut Magazine har løftet frem Sagene som en av verdens beste bydeler, avslutter Røde og Jacobsen

Emneord: