Happis skal bringe hjemmelaget iskrem og beboerne på Ensjø sammen. Foto: Celinn Breidablikk

Iskald, men positiv oppstart

Midt i mellom nymoderne boligblokker og veletablerte matbutikker på Ensjø ligger Happis, en fargerik og frisk iskafé.
Tirsdag, 28 november, 2023 - 19:03


Mathias Holtz gleder seg over oppstarten av Happis og ser frem til en travel sesong neste sommer. Per nå jobber han fulltid i Happis, og det er mye jobb. Foto: Celinn Breidablikk 

Femte november i år, åpnet Mathias Holtz og samboeren Janka Dibdiakova iskafeen Happis. 

Happis ble tatt godt imot i nabolaget, og Holtz forteller at de først og fremst ønsker å gjøre noe godt for lokalområdet på Ensjø. 

Kaster seg ut i det

Holtz har tidligere jobbet som forretningskonsulent, og jobbet mye med nye start-ups og utviklingen av nye konsepter i større bedrifter. Etter en del år i den bransjen, ville han ut å prøve noe nytt. 

Med Holtz erfaring i bagasjen håper de at de kan unngå de største og vanligste feilene som ofte oppstår i start-ups. 

Det er første gang Holtz og Dibdiakova gjør noe sånt, og de har litt kastet seg ut i det. 

– Det er en prøv og lær prosess vi har vært i gang med. Først gjennom oppussingen og klargjøringen av lokalet, også videre med å finne ut av iskremoppskrifter og varianter, men det har vært fint å prøve det også, sier Holtz med et smil. 

Oppstart av iskafé i november

– Tidspunktet er jo kanskje noe andre vil tenke at er ugunstig, men vi har lyst til å være en helårskafé, og selv om is er våres forte, ser vi for oss at vi på sikt har sesongmenyer, hvor man på vinterstid kanskje har mer bakst og kaker i fokus, forteller Holtz. 

Happis har i dag alt fra hjemmelaget gelato-is, forskjellige kaker, kaffe og te i alle varianter. I tillegg innbyr de fargerike og koselige lokalene til kos og hygge. De har også etablert et lekehjørne, hvor barn er velkommen til både å tegne og å leke. 

– Vi tilbyr også take-out, og mange kommer innom for å ta med seg isen hjem, forteller Dibdiakova. 


Det er ikke kun lokalene som har fått en oppgradering, også serviset er spesiallaget til Happis. Foto: Celinn Breidablikk

Hverdag og fremtidsplaner

I dag jobber Holtz fulltid i kafeen og de har noen ansatte. 

Fremover mot sommeren regner de med at de vil få travelt. 

I forhold til fremtiden, så ønsker duoen først og fremst å få denne lokasjonen opp å kjøre som de drømmer om, men Holtz utelukker ikke at det på sikt også kan være aktuelt med å ekspandere konseptet.  

 

Emneord: