Marius Trana, bydelsdirektør i bydel Alna, søker ikke nytt åremål. Foto: Magnus Karlsen

Marius Trana søker ikke nytt åremål

Bydelsdirektøren for bydel Alna sliter fortsatt med ettervirkningene av en hjernerystelse han fikk for to år siden. 
Tirsdag, 28 november, 2023 - 08:44

— Det tar litt tid, rett og slett. Og jeg er ikke helt 100% ennå. Jeg er i knestående, men jeg er ikke helt oppreist enda, forteller Trana. 

Marius Trana ble ansatt som bydelsdirektør i bydel Alna i 2018. Han kom da fra den samme stillingen i bydel Sagene. Før det var han i en rekke år rådmann flere steder i Norge. Som bydelsdirektør i Alna har han blant annet ledet bydelen gjennom en pandemi og innflyttingen til det nye bydelshuset på Furuset. 


Marius Trana ledet bydelen da de flyttet inn på bydelshuset på Furuset. Foto: Magnus Karlsen.

Vil savne folket mest 

På spørsmål om han har noen andre planer klare, svarer Trana følgende: 

— Nei, da går jeg nok inn i et litt sånn usikkert og uklart landskap, egentlig. 

Han forteller videre at han har en fast ansettelse fra Oslo Kommune i grunn, og at han sannsynligvis vil gå over i en rådgivende rolle for personen som tar over i interimsperioden fra 1. januar neste år.  

Han er tydelig på hva han kommer til å savne mest

— Jeg vil savne folket her, rett og slett, og jeg synes det er leit å slutte. Det er en fantastisk organisasjon. De går ikke bare på jobb, mange hos oss. Jeg kan ikke kreve at de skal legge noe mer i den ordinære jobben, men veldig mange hos oss gjør det.  

— Har du noen tips til arvtageren din? 

Ta en rundtur i bydelen, både for å lære seg geografien, men aller viktigst for å møte de ansatte der ute, for å se hele organisasjonen før vedkommende går i gang med de store omstillingsprosessene, avslutter Trana. 


Svein Lyngroth, kommunaldirektør i Byrådsavdelingen for helse, eldre og innbyggertjenester. Foto: Nikolai Kobets Freund/Oslo kommune. 

Svein Lyngroth, kommunaldirektør i Byrådsavdelingen for helse, eldre og innbyggertjenester, svarer følgende når Journalen ber om kommentar om Tranas avgang: 

Marius har gjort en stor og viktig innsats for hele Oslo kommune de årene han har vært bydelsdirektør, først i Bydel Sagene og så i Bydel Alna. Vi ønsker han lykke til videre.  

Det er Byrådet for helse, eldre og innbyggertjenester som står for ansettelsen av ny bydelsdirektør. Søknadsfristen gikk ut 23. november. 

Emneord: