Ullern og Sotra spiller det som blir siste kamp på Ullern kunstgress denne sesongen. Foto: Henrik Kindingstad.

Vond avslutning hjemme for Ullern

Ullerns herrelag i fotball hadde sin siste hjemmekamp for sesongen på Ullern kunstgress, lørdag den 4. november. De møtte et godt rustet Sotra, og kampen endte med tap for hjemmelaget.
Mandag, 6 november, 2023 - 15:25


Brage Tobiassen (17) spiller for Ullern, og er ikke helt fornøyd med innsatsen. Foto: Henrik Kindingstad

Sesongens siste hjemmekamp skulle ikke bli et etterlengtet lysglimt for nedrykksklare Ullern. Sotra holder presset i hele førsteomgang, og straffer Ullern med to mål på 20 minutter. Ullern klarer å holde nettet rent resten av omgangen.

– Jeg føler at vi starter ganske dårlig i førsteomgang. Det er ganske tamt, lite energi i laget, og lite passion. Vi vinner ikke så mange dueller, og havner på etterskudd i så og si alt. De to første målene kommer jo av at vi kommer på etterskudd, og at vi ikke følger opp i boks. Meget trist førsteomgang, sier Ullern-spiller Brage Tobiassen (17).  

Etter pause scorer Sotra to raske mål, henholdsvis i det 47. og 51. minutt. Resten av kampen styres fortsatt av Sotra, men Ullern får et par sjanser, og klarer å presse litt mer enn det de gjorde i første omgang. Det blir likevel ikke noen flere mål, verken til hjemmelaget eller til Sotra.

Kampen ender 0 – 4.

Rykker ned

–  Det merkes på gutta at man ikke har noe mot igjen, og at man på en måte har gitt opp, med situasjonen som vi er i, sier Tobiassen.  

Situasjonen han referer til er at Ullern ikke har noen muligheter for å unngå nedrykk - selv med én kamp igjen av sesongen. Tobiassen mener at noe må gjøres med innstillingen til laget.  

– Vi må få bort den energien som var utpå her i dag, og erstatte den med noe bedre. Innstille oss på at uansett hvilken kamp det er så skal vi vinne.


Trener for Ullern, Anders Lübeck, er ikke overrasket over lørdagens resultat. Foto: Henrik Kindingstad

At kampen skulle ende sånn har ligget i kortene en liten stund nå, sier Ullern-trener Anders Lübeck.

– Vi har gått og ventet litt på det, men det var egentlig første gang vi virkelig ser det. Ullern er et nedrykkslag. Jeg synes at gutta har vært flinke til å stå på, og møtt opp med bra energi alle kamper, men i dag så det ut som at det var flatt batteri. Enkelt og greit.

Ungt lag

Lübeck forteller at de brukte en del unge spillere denne kampen.

– Vi prøver å gi en del av dem vi tror blir viktige neste år litt spilletid, og da er det unge spillere som ikke har spilt så mye på dette nivået før. Da vil det naturligvis svinge litt. Så er jo Sotra et veldig bra lag da, som spiller flott fotball. Hvis vi ikke er skrudd på, så blir vi straffet av et lag som Sotra. Såpass bra er de, sier Lübeck.

Etter lørdagens kamp ligger Sotra an til å ta en tredjeplass i Post Nord-ligaen avdeling 2, med 42 poeng på tabellen. Med sine 13 poeng ligger Ullern sist, 6 poeng bak nestemann, som er Strømsgodset 2. Både Ullern og Strømsgodset 2 rykker uansett ned, selv med en kamp igjen.

Ullern skal spille sin siste kamp for sesongen borte mot Levanger den 11. november. Levanger leder soleklart tabellen med 67 poeng, hele 17 poeng foran nummer to, som er Tromsdalen, med 50 poeng. 

Emneord: 
Tags: