Mennesker flokket seg rundt busstoppet på Bjørndal da en stillestående buss tok fyr under morgenrushet. Foto: Sander Moen Johansen

Busstypen fortsetter å kjøre

På Bjørndal tok en buss fyr mandag morgen. Kommunikasjonssjef i Nobina David Erixon mener det ikke er noen grunn til bekymring hos passasjerene.
Onsdag, 31 januar, 2024 - 14:57


David Erixon sier at det er veldig uvanlig å sette busser ut av drift. Foto: Nobina

Mandag morgen kunne innbyggerne på Bjørndal våkne av sirener og høye smell. Slik som i Sarpsborg, var det et kjøretøy fra bussoperatørselskapet Nobina som hadde tatt fyr.

Busstypen som stod i full brann på Bjørndal blir likevel ikke satt ut av drift, i motsetning til busstypen som brant i Sarpsborg. Kommunikasjonssjef i Nobina, David Erixon, sier at det ikke er grunnlag for at brannen i Oslo fører til samme avgjørelse.

– Det finnes ingen kobling mellom det som skjedde i Sarpsborg og hendelsen i Oslo, sier Erixon.

Han sier man tidlig har gått ut i fra at brannen startet framme i bussen, før den spredte seg lenger bakover. Likevel mener Erixon at det er for tidlig å konkludere med hva som har skjedd. Han sier også at det ikke er mulig å fordele ansvaret for at brannen oppstod, i og med at de enda ikke vet årsaken.

– Blant de sikreste transportmidlene

Erixon forstår at enkelte passasjerer kan bli urolige med tanke på situasjonen, men han vil påpeke at dette skjer svært sjelden.

– Brann i busser er uvanlig, og kollektivtrafikken er blant de sikreste transportmidlene som finnes.


På Bjørndal kunne man se den svarte røykskyen på lang avstand. Foto: Sander Moen Johansen

Kommunikasjonsjef i Ruter, Cathrine Myhren-Haugen, henviser spørsmål om brannen videre til Nobina. Hun tror det beste er å få mer kunnskap om hvorfor det har skjedd. På spørsmål om Ruters passasjerer har noe å bekymre seg over med tanke på brannen, er hun tydelig i sitt svar: 

– Nei, overhodet ikke.

Det ble ikke meldt om noen skadde i forbindelse med hendelsen, men bygninger i nærheten ble evakuert på grunn av røykutviklingen på stedet.