Politiet fortsetter etterforskningen på den savnede mannen i Løten. Foto: Daniel DeNiazi (CC BY-SA 2.0 Flickr)

Funnet brente levninger i Løten

Politiet etterforsker om levningene har en sammenheng med savnet mann i 30-årene.
Onsdag, 31 januar, 2024 - 20:01

I en pressemelding fra Innlandet politidistrikt blir det bekreftet at levningene som ble funnet forrige uke, var brent. Politiet venter på svar fra Kripos om analysene fra levningene funnet på gården i Løten. 

I dette stadiet av etterforskningen vil politiet ikke komme med flere opplysninger om levningene.

– Grunnen til dette er at politiet ikke ønsker at vitner som kan ha relevant informasjon i saken skal påvirkes av informasjon de leser i media, sier politiinspektør Liv Hilde Nytrøen i pressemeldingen.

Savnet mann

En mann i 30-årene ble meldt savnet av pårørende 12. januar.  Mannen skal ha oppholdt seg på gården i Løten den siste tiden før han forsvant, fortalte politiinspektør Liv Hilde Nytrøen til NRK.

Det siste sikre livstegnet politiet har om mannen i 30-årene, er at han oppholdt seg på gården i Løten på nyttårsaften. 

Politiet har foreløpig ikke fått bekreftet om levningene stammer fra den savnede mannen, melder VG. Det er funnet blod som er antatt å være fra samme mann, på gården.

Varetektsfengsles i fire uker

En kvinne i 40-årene er siktet for medvirkning til drap på den savnede mannen.

På fredag ble det bekreftet at den siktede kvinnen varetektsfengsles i fire uker, med brev- og besøksforbud. Hun nektet straffskyld og anket fengselsdommen. Eidsivating lagmannsrett forkastet anken om å løslate kvinnen 31. januar, skriver Hamar Arbeiderblad.