I Enga-provinsen ble det funnet flere titals drepte. Foto: gailhampshire/ Wikimedia Commons.

Funnet flere drept i Papua Ny-Guinea

Flere lik oppdaget i stillehavsnasjonen.
Mandag, 19 februar, 2024 - 14:12

Minst 49 menn funnet drept i Papua Ny-Guinea. Lokalt Politi mener det var et bakholdsangrep tilknyttet en stammekonflikt i nordlige fjellområder i Papua Ny-Guinea (PNG), melder den australske kringkasteren ABC News

Ofrene ble skutt og drept i provinsen Enga. Konflikten skal visstnok stå mellom Sikin- og Ambulin-stammene, ifølge lokalavisen Post-Courier. Denne voldshendelsen kan knyttes til sammenstøt mellom de samme stammene der 60 ble drept i fjor. 

Ifølge politiet, kan det ha vært den største massakeren i nyere tid, og markerer en stor konflikteskalering i regionen. Lokalpolitiet oppfordrer til ro i provinsen. 

–Det er svært foruroligende nyheter som har kommet fra Papua Ny-Guinea, forteller Australias statsminister Anthony Albanese i et ABC-radiointervju. Han legger til at Australia vil støtte opptrening av politifolk og opprettholde sikkerhet i PNG. 

Stillehavsnasjonen ligger nord for Australia og består av hundrevis av ulike stammer og etnisiteter. Det står mangeårige strider mellom noen av stammene, og tilgangen på automatvåpen og hagler har gjort konfrontasjonene dødeligere.