Stemningen var spent når Vålerenga spilte mot Lillehammer på hjemmebane. Foto: Maiela Baryar

Vålerenga slet seg til straffeseier

(Vålerenga - Lillehammer 2-1 e.e.o.). Det var fullstappet og god stemning på Jordal Amfi torsdag kveld der Elitehockeyligaens Pride Week preget tribunen
Fredag, 2 februar, 2024 - 11:25

Det ble knuffing under tredje omgang. Foto: Maiela Baryar

Vålerenga 2-1 Lillehammer

Lillehammer fikk en god start på isen. Etter cirka seks minutter satte Alex Lindroos første puck inn i mål. Gjestene ledet ikke lenge, fordi Vålerengas Thomas Olsen kriget inn utligningen ti minutter senere. Taket løftet seg på nye Jordal Amfi, med hele 3129 tilskuere tilstede.

Andre omgang var preget av tøffere spill. Det var høyere tempo og mer vilje. Vålerenga fikk to mål annullert etter videodømming. Stillingen var fortsatt 1–1.

Tilskuere på tribunen heiet Vålerenga frem. Foto: Maiela Baryar

Stillingen holdt seg likt under hele tredje periode. Det var litt knuffing som førte til at Markus Brekke Henriksen og Jonas Medby ble sendt i dusjen. Lillehammer presset Vålerenga, og vant periodens skuddstatistikken med god margin. En Vålerenga-supporter reiste seg og fikk alle fra tribunen til å klappe med hendene mens de ropte «Vålerenga», helt til taket ristet.

Det ble ekstraomgang hvor Lillehammer fortsatte det høye presset, men det holdt ikke. Det ble klart for straffeslagkonkurranse.

Det var bra med liv blant tilskuerne på tribunen. Foto: Maiela Baryar

Spillerne gjorde seg klare for straffeslagskonkurranse

Jevnheten holdt seg gjennom store deler av straffeslagkonkurransen, men et lag tok med seg seieren hjem. Kalle Ekelund scorte siste målet, og alle Vålerenga-supporterne jublet. Forrige gang Lillehammer slo Vålerenga var 18. oktober 2022. Vålerenga har nå vunnet de siste syv kampene mot Lillehammer, men kampen i kveld var jevn.

Vålerenga stakk av med seieren. Foto: Maiela Baryar

Fornøyd med innsatsen

Daniel Sørvik er assisterende trener for Lillehammer og var tilstede under hele kampen. Han forteller om sitt syn på kampen i ettertid.

– Vi spiller en god kamp. En seniorkamp. Vi har mer enn nok muligheter til å vinne kampen, men vi klarer ikke å sette den siste pucken, sier Sørvik.

Hvordan skal dere jobbe videre frem mot neste kamp?

– Vi skal fortsette å gjøre som vi gjør i det daglige, og bygge på denne kampen her, fordi det er en av de bedre kampene vi har spilt i år.

Daniel Sørvik er trener for Lillehammer og tidligere Vålerengaspiller. Foto: Maiela Baryar

Til tross for tap, syns den tidligere Vålerengaspilleren at det er koselig å være tilbake på Jordal Amfi.

– Det er veldig spesielt å være tilbake på Jordal og stå i motstanderboksen, men alltid gøy å komme tilbake hit. Masse kjentfolk og kjente omgivelser. Så jeg koser meg her, sier han.