Roklubben fra Skullerud får siste beskjeder før de setter i gang klokken 18:00. Foto: Marlene Haagensen

Satte ny verdensrekord for veldedighet

Roklubben på Skullerud Sport Senter satte ny verdensrekord, og samlet inn 49.000 kroner til Leger Uten Grenser.
Fredag, 5 november, 2021 - 13:22

Roklubben satte ny verdensrekord og rodde én million meter på 65 timer. De hadde en gjennomsnittsfart på 1 minutt og 57 sekunder per 500 meter, og samtidig samlet de inn 49.000 kroner til Leger Uten Grenser. Journalen møtte roklubben i forkant av verdensrekordforsøket.

– Det å ro på natta kommer til å bli slitsomt og krevende, forteller Ingrid Stuenæs, som vanligvis liker å legge seg i 22-tiden. Dette sa hun før de skulle starte.

Roklubben fra Skullerud består av 19 roere som skal sette ny verdensrekord i alderstrinnet 30-39. De skal holde én romaskin i gang, fra første tak, til de når målet med en million meter. De startet torsdag 4. november, klokken 18:00, og holder på til søndag 7. november.


SPENT: Ingrid Stuenæs er klar for tre døgn med roing sammen med roklubben hennes. Foto: Marlene Haagensen

 

– Dette kommer ikke gratis, og det er veldig mange timer vi skal ro. Om noen sovner eller glemmer skiftet sitt, er det krise.

Ingrid Stuenæs

 

 

 

 

 

 

 For å nå målet, må de ro fortere enn 2 minutter og 23 sekunder per 500 meter. 

– Dette er noe vi har hatt lyst til å gjøre siden før koronapandemien oppsto, men som vi ikke fikk gjennomført på grunn av restriksjoner, forklarer Stuenæs.

 


AVSPERRING: Romaskinen er avsperret med et bånd for filming av forsøket, og for å minimere risiko. Foto: Marlene Haagensen

 

 

I tillegg til et verdensrekordforsøk, har gjengen laget en spleis der de skulle samle inn penger til Leger Uten Grenser. Spleisen hadde allerede fått inn 15.000 kroner før de startet å ro.

 

Roerne skal slå rekorden til et lag fra Newcastle i England, som i alderstrinnet 30-39 for kvinner og menn har rodd en million meter på cirka 79 timer.

– Jeg satser på at vi klarer det på rundt 67 timer, sier Ole Espen Rakkestad optimistisk, som er med på verdensrekordforsøket. 

Klubben loggfører hvem som ror hvilke etapper, og hvor langt de ror. Dette gjør de både manuelt på ark, excel, og gjennom en app som er koblet til romaskinen.


LOGGFØRER: Ole Espen Rakkestad, som også skal være med å ro, loggførte etappene de to første timene. Foto: Marlene Haagensen

 

 

– Mye skal gå gærent om vi ikke klarer å få dette riktig.

Ole Espen Rakkestad

 

 

 

 

 

Tore Foss, som er eier av Skullerud Sport Senter, mener arrangementet er betydningsfullt.


Jorunn og Tore Foss, som er eiere av sportssenteret, har godkjent arrangementet. Foto: Marlene Haagensen

– Dette er ikke bare en voldsom reklame for senteret, men å gjøre noe som dette styrker også samholdet i rogruppa, som vi ønsker at flere skal ta en del av.

 

 

Siden hjulet i romaskinen ikke kan stoppe å spinne, er det viktig at skiftet mellom roerne ble gjort på en effektiv måte.

 

Emneord: