Buss- og togkapasiteten sprengt

Som følge av luftfartstansen leter fortvilte flypassasjerer nå etter alternative transportmuligheter.
Torsdag, 15 april, 2010 - 14:54


Reiseklare nordmenn strømmer til tog- og busselskapene.

Lite kapasitet å oppdrive

Hos NSB har de opplevd så stor pågang at de ikke klarer å ta hånd om alle henvendelsene. Til NRK forteller informasjonsansvarlig Åge Christoffer Lundeby at de har gjort sitt beste for å øke bemanningen, men at det har ikke vært så mye kapasitet å oppdrive.

Les hele artikkelen hos NRK her.

I en pressemelding forteller NSB at de for øyeblikket kjører med alle tilgjengelige tog. Avgangene på de lengste strekningene er i ferd med å fylles opp.

- Aldri opplevd maken

“Vår plassgaranti innebærer at man faktisk er garantert plass også uten å ha kjøpt billett på forhånd. Det er bare å møte opp!” Dette står det skrevet på Norway Bussekspress sine hjemmesider. Administrerende direktør, Bjørn Østbye, forteller at selskapet så langt har klart å opprettholde denne garantien.

- Til nå har vi klart å tilby alle plass, men vi vet ikke hvor lenge det vil vare. For øyeblikket står det ca hundre passasjerer og venter på Oslo Bussterminal. De vil bli plukket opp så snart som mulig, sier han. - Vi gjør alt vi kan. Til vanlig har vi maks to busser som går fra Oslo mot Haugesund og Bergen. I dag nærmer vi oss ti.

- Vi håper likevel at våre kunder har forståelse for at det dreier seg om en helt eksepsjonell situasjon, sier Østbye.

 

 

 

 

 

 

Emneord: