Plateslipp for anti-music

Roger Græsberg & the Anti-Music Bonanza slipper debutalbum.
Torsdag, 25 november, 2010 - 15:39


Etter mer enn tre år med sporadiske spillejobber, har Roger Græsberg & the Anti-Music Bonanza skaffet seg et solid omdømme som forrykende liveband. Den bebudede debutplata har latt vente på seg, men nå lanseres ”Field Recordings for Lovers”.

Vokalist og låtskriver Roger Græsberg beskriver plata som “veldig variert”. Låtene sneier blant annet innom country, soul og hip-hop, med en kjerne av streit rock’n’roll. Det meste av materialet er velprøvd live, og i følge Græsberg sitter det enda bedre på plate.

- Jeg tror folk kommer til å bli overrasket over hvor bra vi låter.

Anti-folk

Roger Græsberg & the Anti-Music Bonanza sprang opprinnelig ut av soloprosjeket Roger Græsbergs Anti-Folk Experience. Anti-folk kan beskrives som en krysning av punk og folk-musikk, og kjennetegnes som regel av et lekent, upolert uttrykk. Græsberg spilte inn hauger av låter hjemme.

- Jeg hadde materiale nok til 4-5 album, innenfor alle mulige sjangre. Soul, hip-hop… Så da var det jo ikke anti-folk lengre. Vi driver ikke med folk, vi driver med musikk. Derfor ble det anti-music.

Prosjektet este ut til det han i dag beskriver som et musikerkollektiv, som live kan bestå av alt fra to til ni personer, men med en hard kjerne på fem medlemmer. Alle opprinnelig fra Kongsvinger og omkringliggende småsteder. Græsberg selv holder til på “tjukkeste Finnskogen”.

Latter

Den store variasjonen i låtmaterialet tror han kommer av ren spilleglede.

- Det er mye latterkrampe på øvingene. Vi har et manifest for bandet, som står i bookleten på den nye plata. Et av punktene er at hvis alle i bandet ler, er det en god idé. Og da må den med.

”Field Recordings for Lovers” lanseres med konsert på Gloria Flames i kveld kl. 20.00.

Tags: