Ikke bedre enn klassikeren

Dagbladets spillanmelder sier Skyward Sword ikke er bedre enn Ocarina of Time.
Tirsdag, 15 november, 2011 - 14:57


The Legend of Zelda er et verdensomspennende fenomen. Spillserien fra Nintendo består i dag av ca. 15 spill, og har solgt over 52 millioner kopier siden 1987.

Erik Fossum (24) er spillanmelder i Dagbladet, og spilte Zelda for første gang da han var seks år. Han sier at Zelda: Skyward Sword er et fantastisk spill, men at det likevel ikke topper Zelda: Ocarina of Time.

- Skyward Sword er bedre enn Ocarina of Time på flere punkter; grafikken, musikken, alt det tekniske er bedre i dag. Ocarina of Time var derimot banebrytende da det kom på markedet i 1998. Ocarina of Time var et av de første skikkelige 3D-spillene, sier Fossum.

Gripende historiefortelling, magisk atmosfære og nyskapende kontrollfunksjoner er noen av årsakene til at Ocarina of Time ofte blir sett på som tidenes beste spill.

Zelda: Ocarina of Time ga spillerne markedsledende grafikk i 1998. Foto: Nintendo

Det finnes derimot spillanmeldere som mener noe annet enn Fossum. Det amerikanske spillnettstedet IGN.com gir Skyward Sword ti av ti poeng. IGN skriver at det nye Zelda-spillet er bedre enn Ocarina of Time fra 1998, som i sin tid også fikk ti av ti. IGN.com har tidligere kåret Ocarina of Time til det nest beste spillet i verden.

Eventyrspill

I likhet med Ocarina of Time, handler Skyward Sword om den sverdsvingende helten Link, som må redde prinsesse Zelda fra mørkets krefter. Spillet er et såkalt action-adventure med fokus på rollespillelementer; altså et eventyrspill med mye slossing og gåteløsning.

Fossum sier at kontrollsystemet i dag er mye bedre enn før.

- Hvis du slår Wii-kontrollen mot venstre, slår Link sverdet mot venstre. Av og til henger kontrollen seg opp, men den fungerer optimalt det meste av tiden, sier Fossum.

Fossum sier at Skyward Sword er mer rollespillaktig enn Ocarina of Time. Det nye spillet byr blant annet på flere oppgraderinger av utstyr. Fossum spilte gjennom hovedhistorien på ca. 40 timer, men sier Skyward Sword har sideoppdrag og annet innhold til å fylle 60-70 timer.

I Zelda: Skyward Sword kan spilleren styre sverdet med egne bevegelser. Foto: Nintendo

Ganske likt

Fossum sier at Zelda-spillene ligner veldig på hverandre, men at Nintendo likevel greier å fornye seg. Han sier at Skyward Sword er en forløper til Ocarina of Time.

- Skyward Sword tar for seg Zelda-universets skapelseshistorie, og er satt til tiden før Ocarina of Time. Likevel løper du fortsatt fra tempel til tempel, men nå i en helt annen setting. Mens Ocarina of Time foregikk på bakken, foregår også noen deler av Skyward Sword oppe blant skyene.

The Legend of Zelda: Skyward Sword slippes til Nintendo Wii nå på fredag. Fossums anmeldelse kan du lese her.

Tags: