Fikk abstinenser uten internett

Etter å ha levd uten internett i to uker følte forskningsdeltakerne fysiske ubehag. Men det var ikke sosiale medier de savnet mest, viser forskningsprosjektet ved NTNU.
Fredag, 5 april, 2013 - 15:05


Forskningsprosjektet som ble utført av NTNU i Trondheim gikk ut på at fjorten personer, som ellers bruker internett daglig, skulle leve helt uten internett i tre uker, melder Aftenposten.

Det er professor Aksel Tjora som står bak prosjektet, og professoren ble selv overrasket over resultatet.

– Antagelsen vår var at de som deltok, ville komme til å føle et veldig savn etter sosiale medier, men det slo egentlig ikke til, forteller han til Adresseavisen.

Tjora fant ut at det som plaget deltagerne mest var at de ikke kunne logge seg på internett når de ville, og dette førte til fysisk ubehag for forsøkskaninene.

– Det kunne være å sjekke bussruter, Wikipedia eller å bestille treningstime med mobilen. Slike ting. Denne irritasjonen vedvarte under hele perioden, mens facebookabstinensen gjerne gikk over etter et par-tre dager, sier han til Adresseavisen.

Etter endt prosjekt var flere av deltakerne positivt innstilt til å leve uten internett, men det var bare en av de fjorten som klarte å endre internettvanene sine i ettertid, skriver Aftenposten.

Tags: