Fra Coop til Lion King

Dansestudenten Jeffrey Young får Disney-drømmen oppfylt. Han har fått jobb i Storbritania-turneen til musikalen Lion King.
Tirsdag, 9 april, 2013 - 12:16


Young går for øyeblikket siste året på jazzlinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO), men til sommeren reiser han til England for å starte sitt disneyeventyr.

– Dette betyr veldig mye for meg. Jeg har brukt mye tid på dansen og det er herlig å se at det gir resultater, sier en lykkelig Young. Han forteller at dans alltid har vært en del av livet hans, men han begynte ikke å ta klasser før han var elleve år gammel.

– Dette er en stor mulighet for meg, som kan åpne dører for min videre karriere, fortsetter han.

Lang prosess

Auditionprosessen begynte allerede i desember. Gjennom å sende inn showreels, bilder og CV ble Young en del av et engelsk castingbyrå. Å bli med i slike byråer kan være en stor utfordring for nordmenn, fordi mange byråer krever at man har utdannet seg i England. På grunn av hans store talent slapp Young likevel gjennom nåløyet.

I mars ble Young invitert til Lion Kings audition i London, og det var der de virkelige prøvelsene begynte. De fleste andre på auditionen var engelske, og hadde flere års erfaring. Dette stoppet ikke Young, som kom seg videre fra koreografien til sangrunden.

– Jeg var veldig nervøs i forbindelse med sangbiten. Det gikk egentlig skikkelig dårlig, forteller han.

Juryen må ha vært uenig, fordi samme dag fikk han vite at han hadde gått videre til neste runde.

Den store finalen

Finalerunden kom brått på Young. Han var i New York og fikk beskjed om å komme seg til London så fort som mulig.

– Jeg måtte hive meg på et fly til London. Jeg tenkte litt at “dette blir dyrt”, men jeg måtte gjøre det. Det var så viktig for meg at økonomien fikk lide, forklarer Young.

Denne gangen var de færre på auditionen, men juryen hadde økt betraktelig. Det satt blant annet flere representanter fra Disney der, sammen med koreografen, regissøren og produsentene.

– Denne gangen valgte jeg en annen låt, og jeg fikk hjelp av noen av de mer erfarne sangerne, sier Young. Han forteller at den andre auditionen gikk mye bedre enn den første.

– Jeg følte at alt klaffet i finalerunden, fortsetter han.

Og det fikk han så absolutt rett i. I mens han var på jobb på Coop Mega hjemme i Lørenskog fikk han beskjeden han hadde drømt om. Produksjonen tilbød han årskonktrakt i stykket, som “swing”. Swing betyr at man må kunne alle smårollene i forestillingen, slik at man kan steppe inn på kort varsel om noen blir syke.

– Selv om jeg ikke ser på meg selv som en sanger har jeg alltid likt musikaler, og som swing får jeg gjort mye forskjellig i forestillingen, forteller han.

Overveldende respons

Young fikk den lykkelige beskjeden i påsken, og måtte bruke noen dager på å fordøye det før han sa det videre. Da han fortalte det til sine venner og medelever var responsen fantastisk.

– Jeg har fått utrolig mange fine tilbakemeldinger. Det varmer og gjør meg veldig glad, sier Young.

Det er ikke bare venner og familie som er stolte over det Young har utrettet. Dosent og programasvarlig for jazzdans ved KHiO, Merete Lingjærde, sier at det betyr mye for skolen at studentene lykkes.

– Som skole er det viktig for oss at studentene kommer seg ut i jobb, og at Jeffrey har klart å komme med i Lion King er veldig stas. Han er en veldig dyktig danser og har en fantastisk utstråling. Dette er hans eget initativ og det er ene og alene hans ære. Lion King er heldige som har fått med Jeffrey, sier Lingjærde over telefon.

Hva som skjer etter oppholdet i Storbritania vet ikke Young, men at han skal forsette med dans er det ingen tvil om.

– Dansen betyr alt for meg, så den kommer jeg aldri til å slutte med, avslutter Lørenskoggutten.

 

Tags: