HalloVenn eller Halloween

HalloVenn er det få som har hørt om. Hva er det egentlig?
Torsdag, 31 oktober, 2013 - 13:17


I kveld braker det løs. Ifølge tradisjonen er 31. oktober allehelgensaften, der døde sjeler og martyrer kommer opp fra graven for å føre sin ånd over til det nye året. Er man interessert i å gå hånd i hånd med den åndelige verden er “Knask eller knep?” nøkkelsetningen for den kommende kvelden. Hvis ikke, er HalloVenn en utvei.

HalloVenn - et positivt alternativ Et positivt alternativGründeren Svein-Robert Solberg mener HalloVenn er et positivt alternativ til Halloween. Foto: Privat

HalloVenn-konseptet ble etablert av gründeren Svein-Robert Solberg i 2007, og er sett på som et alternativ for barn under 12 år og deres familie som ikke ønsker å være med på feiringen av Halloween. Festen er nemlig et positivt alternativ til den tradisjonelle Halloween-festen. Hovedtanken bak HalloVenn er ikke å skremme andre, men å rette fokus på det trivelige og gode i hverandre.

– HalloVenn er et karneval som oppfordrer til å legge fra seg de stygge og skumle kostymene. Hyggelige drakter som for eksempel prinsesse-kjoler, er kleskoden for kvelden. Kostymene skal glede, ikke skremme, for dette er Norges største vennskapsarrangement, forklarer Solberg.

– Barna skal leke og kose seg. Det blir mange forskjellige aktiviteter. Blant annet blir det ansiktsmaling, klatring, bilbanebygging, hoppeslott og masse mer, røper Solberg. LekerDet blir arrangert lek og aktiviteter for enhver interesse. Foto: HalloVenn

30 000 besøkende

Svein-Robert Solberg tipper at det til sammen vil komme 30 000 besøkende på HalloVenn-festene i år.

– I år er det 30 forskjellige byer som arrangerer dette konseptet og til sammen er det omtrent 70 HalloVenn-partyer over hele Norge, sier Solberg.

Livssynsnøytralt

HalloVenn-festene er livssynsnøytrale, allikevel har dette arrangement blitt spesielt tatt tak i av ulike menigheter og foreninger.

– Disse menighetene har tatt med seg samarbeidspartnere som Foreldrerådets arbeidsutvalg, men også andre lag og foreninger. I Seljord i Telemark, er for eksempel kommunen hovedarrangøren for festen.

HalloVenn-arrangementene vil blant annet ta plass i Filadelfiakirken i Oslo, Pinsekirka i Ålesund og Credo kirken i Bergen. Men kommer også til å bli arrangert i noen av de største byggene på stedet.Solberg sier at det da er stort sett idrettshaller det er snakk om.

Ikke i kamp mot Halloween

Til tross for dette, sier Solberg at han ikke ønsker å kjempe mot Halloween.

– Jeg er i utgangspunktet ikke imot Halloween. Grunnen til at jeg startet dette konseptet er fordi jeg synes at den norske varianten av Halloween-feiringen er for ensidig og grusom. Du ser kun heksekostymer og den slags. Nordmenn importerer alltid det verste. I Canada for eksempel, kan man se barn i hyggelige kostymer. Der er det en slags blanding av Halloween og HalloVenn.

Tags: