Knallåpning for "Gåten Ragnarok"

Eventyrfilmen slår til med årets beste åpningshelg for en norsk film, men ligger likevel langt bak "Kon-Tiki" fra i fjor.
Mandag, 7 oktober, 2013 - 12:20


Hele 50 993 kinogjengere over hele landet fant veien til “Gåten Ragnarok” i løpet av helgen. Det er årets hittil beste åpningshelg for en norsk film, med knapt tusen flere besøkende enn “Mormor og de åtte ungene”, som hadde premiere i august. Kun de tre hollywoodoppfølgerne “Iron Man 3”, “Fast & Furious 6” og “The Hangover part III” har åpnet sterkere på norske kinoer hittil i år. Produsent Martin Sundland ved Fantefilm er strålende fornøyd.

- Det er veldig hyggelig for alle oss som har jobbet så lenge med denne filmen å se at den treffer så bredt som vi håpet på, sier Sundland. Han gleder seg også over kritikkene, som jevnt over har vært positive.

- Men det som er aller mest hyggelig, er de utrolig positive tilbakemeldingene på sosiale medier fra folk som har sett filmen, sier produsenten.

Besøkstallene fra åpningshelgen ligger likevel langt bak fjorårets norske publikumsvinner, “Kon-Tiki”. Den hadde hele 165 000 besøkende åpningshelgen, og endte på over 880 000 solgte billetter.

Solgt til USA allerede

Sundland sier at de begynte å ane publikumspotensialet i “Gåten Ragnarok” etter forhåndsvisninger i USA. Eventyrfilmen har allerede funnet en amerikansk distributør hos Magnolia Pictures, som spesialiserer seg på internasjonale og uavhengige filmer. Filmen skal også vises frem ved bransjesamlingen American Film Market i California i november.

Produsenten vil ikke spekulere i om “Gåten Ragnarok” kan bli den første i en serie med filmer om arkeolog Sigurd Svendsen (Pål Sverre Valheim Hagen) og hans eventyrlystne familie.

- Det får vi se på, avslutter Sundland.

Tags: