Petit: Mobilokkupasjonen

Fredag, 30 august, 2013 - 14:17


De blir stadig flere, større og mer kunnskapsrike. De har allerede begynt å ødelegge flere deler av samfunnet, og snart er de klare til å ta over kloden. Joda, jeg føler meg passe hjelpeløs uten, men nå må vi se å få kneblet disse hersens mobiltelefonene.

Jeg sitter ved et bord i festlig lag. Rundt meg sitter mine nærmeste venner, alle med blikket festet mot disse rektangulære dingsebomsene. ”Pling, plang, plong”. Lydene som overdøver Norges musikkstoltheter i DJ Broiler er ikke til å ta feil av. Det er lyden av popularitet. Det er lyden som tydeliggjør hvem som er lederne i gjengen, og hvem som kun er ment som etterdiltere. Det er lyden som skaper klasseskiller.

En spennende diskusjon blusser opp. Hvem var det egentlig som var amerikansk president etter George Washington? Før noen får komme med sine forslag, er det noen som er fremme med den helsikkes telefonen igjen. John Adams er svaret. Nok en diskusjon ødelagt. ”Google er min venn”, er det noe som heter, men for meg virker Google å være en irriterende besserwisser som bare er ute etter å skape dårlig stemning. Ettersom mobilene allerede er smartere enn mennesker, tar det neppe lang tid før de lurer oss inn i en eller annen mørk bakgate. Mobilene har overtaket. Mobilene har makt.

Jeg er godt over 180 høy. Det er i hvert fall det som står i passet mitt. Men når jeg er på konserter, føler jeg meg som en middels høy stubbe omsvermet av tett skog. Lange armer med lysende skjermer rager over ulike hårsveiser og sperrer for utsikten min. Det eneste stedet man kan slippe unna dem er foran. Men foran er det tett, varmt og langt til do og drikke. Her må man slåss for å få plass. Jeg har søren meg ikke betalt 800 kroner for å se konserten gjennom en mobilskjerm! Mobilkameraene fører til fiendtlighet. Mobilkameraene kan starte krig.

9. september er det stortingsvalg, og jeg har fortsatt ikke hørt en eneste av partilederne nevne mobiltelefonens inntog. De vil avskaffe arveskatten, de vil forminske sykehuskøene, men hvor er det partiet som vil drepe mobilene? Det partiet hadde jeg stemt.

Emneord: