Så mye ofrer han for å nå svømmetoppen

Henrik Christiansen (17) har aldri drukket alkohol, trener opp mot 1.500 timer og er på reisefot mer enn 50 døgn i året.
Fredag, 19 september, 2014 - 13:05


Skjetten-svømmeren fosset inn til seks gull og ett sølv i senior-NM i sommer. En uke tidligere ble det tre medaljer i junior-EM i Nederland. I august svømte 17-åringen inn til to bronsemedaljer i ungdoms-OL i Kina.

- Det har vært en utrolig morsom, men ganske travel sommer. Jeg er utrolig glad for at jeg fikk være med på alt sammen, sier Christiansen.

LES OGSÅ: Henrik Christiansen (17) fortsetter rekordraset

SE VIDEO NEDERST I SAKEN

Enorme mengder trening

Men statusen som Norges største svømmetalent kommer ikke gratis. Bak suksessen ligger tusenvis av treningstimer. Fjorårssesongen varte 55 uker. En normal treningsuke er på 30 timer.

I løpet av ett år legger 17-åringen ned rundt 1.500 timer med trening, og Lørenskog VGS-eleven er på reisefot over 50 dager i året. Den kommende sesongen skal det bli enda mer trening.

LES OGSÅ: Henrik (17) trener like mye som Dæhlie i glansdagene

Trapper opp satsingen

- Hvis jeg ikke hadde økt treningsmengden, hadde det ikke vært verdt å fortsette, forteller den hardtsatsende unggutten.

Med en treningsmengde på nivå med de helt store norske idrettsutøverne, er det enkelte ting som må vike på veien mot toppen. Ofte må det sosiale komme i andre rekke.

- Det blir et offer man må ta. Man har liksom ikke så mye fritid som alle andre. Det krever nok ganske mye mer disiplin og struktur enn hos en ”vanlig tenåring”, sier Christiansen om sin egen livsstil.

Emneord: