Keramikk kan ha alle mulige farger og fasonger. Her har noen latt seg inspirere av frukt. Foto: Maria Evensen

Fargerikt tilbud i en ellers grå hverdag

Hos Glazed & Amused på Grünerløkka kan man la kreativiteten blomstre. De tilbyr dekorering av keramikk med stor grad av kunstnerisk frihet.
Tirsdag, 7 november, 2023 - 13:02

Med vinteren og mørketid på trappene, er det viktig å komme seg ut og sosialisere seg. Glazed & Amused legger til rette for kreativ utvikling i deres lokaler. Med et stort utvalg av farger, former og nødvendig utstyr er det rom for å utfordre seg selv og dekorere keramikken akkurat som man vil.

Etter en kort opplæring i fargeforståelse og den keramiske prosessen, er man klar til å ta fatt på penselen. 

Hyggelig lavterskeltilbud 

Lørdag formiddag er lokalet på Grünerløkka fullt. Amina Ømer har sammen med en venninne tatt turen for å bryne seg på keramikken og ta i bruk sin kreative sans. 


Amina Ømer utfordret sin kreative side på lørdag. Foto: Maria Evensen 


Blåfargen får bein å gå på hos venninnene. Foto: Maria Evensen 

– Det er bra at det finnes et slik tilbud, sier Ømer. Hun tilføyer at det er lavterskel og derfor ekstra hyggelig å ta med venner hit. 

Ømer forteller at hun har satt seg et ambisiøst mål for keramikkskålen. Hun vil gjenskape et maleri hun har funnet på nettet med månen som motiv. Undertonene i nyanser av blå er allerede på plass. 

Når man er ferdig med å dekorere keramikken, leverer man produktet til glasering og brenning. Dette utføres av de ansatte og sluttresultatet kan hentes i lokalene kort tid etter. 

Ny eier etter 20 år

Glazed & Amused holder til på et ganske skjermet gatehjørne i Markveien. Likevel, er det mange som har fått med seg fenomenet. Når nåværende eier Thea Johansen går av med pensjon om kort tid, skal student Anne Svanholm ta over. Hun gleder seg til å komme i gang. 


Johansen (til høyre) er klar for pensjonisttilværelsen nå som Svanholm tar over stafettpinnen. Foto: Maria Evensen


Glazed & Amused sett fra gaten. Svanholm har planer om å friske opp lokalene etter hvert. Foto: Maria Evensen 

– Det har ikke vært gjort noe markedsføring, men det pleier å være stappfullt her likevel, sier Svanholm. Å spre konseptet på folkemunne har funket bra for dem.

Svanholm er, i tillegg til student, kursholder i dreiing på et annet verksted i Oslo. Interessen for keramikk blomstret først dette året og siden har hun blitt bitt av basillen. 

– Jeg begynte ikke før nå i januar, men så har det liksom bare satt seg, forteller hun. Hun legger ikke skjul på at hun synes det er veldig gøy og at det er relativt lett å lære. Når det først sitter, så sitter det skikkelig. 

Karriereskiftet ble avgjørende for arbeidslivet 

Allerede i 2003 tok Johansen over bedriften uten tidligere erfaring med keramikk. Hun var lei av den gamle jobben og grep derfor sjansen når den kom. Siden har hun vært trofast til stedet, lært mye og koser seg alltid når hun er på jobb. 

– Hvis jeg ikke hadde tatt grep den gangen da jeg var 55 år gammel, så tror jeg at jeg hadde vært ute av arbeidslivet før jeg hadde blitt 60. Nå er jeg 76 og står her enda, humrer Johansen. Tiden er likevel inne for å legge jobben på hylla og nyte tilværelsen som pensjonist. 


Trofast venn og maskot, Kaito, passer på butikken og sørger for kos mellom slagene. Foto: Maria Evensen 

Interesse og engasjement for keramikk er i alle fall ikke noe disse damene mangler. Det smitter over på de besøkende. De møter blikket til kreative sjeler og skaper rom for alle mulige ideer. Et unikt tilbud for enhver. 

 

 

Emneord: